Miért csak alkohol fogyasztása után vagyok "normális"? Több lent
Az ember központi idegrendszerére az alkohol tompító és kábító hatást gyakorol.
Az alkohol előbb megbénítja az agy felsőbb részeit, ami miatt az értelem és a viselkedés ellenőrzése lassan csökken és eltűnik, míg az alsóbb részei az agynak: az ösztön és az érzelmek mindjobban kifejezésre jutnak és mindjobban felszabadulnak az agy felsőbb megbénított részeinek az ellenőrzése alól.
Így az ittas ember legelőször úgy érzi, hogy minden egyszerűbb mint amilyen volt, hogy a problémák elolvadnak és eltűnnek, hogy a nyelve könyebben forog. Mindent amit mond elmésnek és okosnak tart. Többet nem szégyenlős, nem fél a környezetétől és nem fél a beszélőtársaitól, akikhez szabadon csatlakozik.
Végül lassan meg is tetszik saját magának az új szerepben, egy új én-ben, akit idáig nem ismert és aki talán jobban tetszik neki az előbbi józan és normális én-jétől.
Ha az ivás folytatódik, akkor a bírálás teljesen lecsökken és helyet ad a goromba, elfogadhatatlan viselkedésnek, és az illető egy nevetséges – szánalmas teremtéssé válik.
A legnehezebb fokozatú ittasságban, az idegközpontok megbénulása miatt, zavar jön létre a mozdulatok ügyességében. Ekkor létrejön a dadogás, dülöngélés, pszihés elfásulás, jelentkezhet még rövidebb vagy hoszabb idejű tudatzavar, amikor a „film megszakad” és az illető semmire sem emlékezik.
Ha igazán nagy mennyiségű alkoholt iszik meg valaki, különösen ha ezt hirtelen csinálja, létrejön a vitális agyközpontok és a gerincvelő megbénulása, ami nehéz mérgezéshez, mély tudattalan állapothoz és legvégül halálhoz vezet.
/www.alkoholizam.com/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!