Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szórakozás vagy családalapítás?

Szórakozás vagy családalapítás?

Figyelt kérdés

Az elmúlt időszakban elég erősen elkezdett foglalkoztatni a fenti elméleti kérdés. Bővebben, ha lehetne, te mit választanál ? Inkább fiatalon, 25 éves korban vagy azelőtt lenne jobb családot alapítani vagy inkább szórakozni, tapasztalni, élni még kicsit és csak 30-35 éves kor után megállapodni. Természetesen kell egy stabil kapcsolat hozzá, de tegyük fel hogy ez megvan, és választani kell a kettő közül. Te mit választanál? Kort és nemet is írj légyszi.

Melyiket bánnád/bántad meg? Hogy nem állapodtál meg, alapítottál családot hamarabb, vagy hogy nem élted ki eléggé magad? Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Persze az arany középút a legjobb, pl buli 24 éves korig majd ha megvan a megfelelő személy és persze az anyagiak, jöhet a család, de most kifejezetten a végletekben gondolkodom, hogy inkább sok buli vagy nagyon hamar “felnőtt élet”.

Ez persze egyénfüggő és számos befolyásoló tényező közrejátszik de érdekel, ki mit gondol erről.

2022. márc. 2. 15:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
Persze, nyilván lehet gyerekkel is menni ide oda, utazgatni mindenfelé, de az más azért ha csak a pároddal mész, vagy ha csak egyedül. Szerintem is ki kell élni magad mindenképp a családalapitás/házasság előtt, és nem kell korán se házasodni se gyereket szülni. Mert aztán 100% hogy visszasirod azokat az éveket amiket bulizással is tölthettél volna. De mondjuk az sem jó ha valakinek 40 éves korára jön meg az esze. Azért arra is kell gondolni hogy mire a gyerek csak 20 lesz, te már 60... akkor már unoka kellene hogy legyen, nem egy egyetemista gyereked.
2022. márc. 2. 16:32
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
"Azért arra is kell gondolni hogy mire a gyerek csak 20 lesz, te már 60... akkor már unoka kellene hogy legyen" - Aki így gondolkodik, az ne vállaljon gyereket. Ha lenne is gyerekem, nem azért szülném, hogy majd legyen unokám, hanem mert én akarnék gyereket, onnantól semmi közöm ahhoz, hogy ő akar-e majd gyereket, ha felnő, és nagyon helytelen azoknak a szülőknek a viselkedése, akik ezzel az unokavárással terhelik a gyereküket. Én egyébként megmondtam anyámnak, mikor nagyon rá volt kattanva a témára, hogy ha babázni akar, szüljön magának, nekem akkoriban éppen semennyire sem fért volna bele az életembe, sem megfelelő párkapcsolatom nem volt, sem anyagi stabilitásom, egy gyereket felnevelni meg azért akárhogy is nézzük, nem kevés pénz. Szerencsére leállt és belátta, hogy hülyeség lett volna úgy gyereket vállalnom. Sokan viszont pont ilyen nyomás hatására vállalnak gyereket úgy, hogy egyébként rohadtul nem lennének alkalmasak szülőnek, és ezt mindig a gyerek szívja meg, aki nem kérte, hogy megszülessen.
2022. márc. 2. 16:40
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
Én nem azt mondtam hogy olyan valakinek legyen unokája, akinek a gyereke nem akar szülni! De aki már szült, az gondolom alapjáraton úgy gondolkodik hogy majd lehet az ő gyerekének is lesz egyszer gyereke! De ez nem azt jelenti hogy akkor kötelező is! Azt majd a gyereke eldönti hogy ő akar e unokát adni a szüleinek!
2022. márc. 2. 16:42
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
"De aki már szült, az gondolom alapjáraton úgy gondolkodik hogy majd lehet az ő gyerekének is lesz egyszer gyereke!" - Ez az, ami helytelen gondolkodás.
2022. márc. 2. 16:44
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Látom nem érted...
2022. márc. 2. 16:45
 16/19 anonim ***** válasza:
58%

25 vagyok, és már próbálkozunk a gyerekkel. Ehhez hozzá tartozik, hogy tiniként kezdtem a bulizást, 18 évesen bekeményítettem, és mostanra úgy érzem kiégtem már benne. Tapasztalni meg élni pedig gyerek mellet is remélem tudok majd az első pár hónap után.

Szerelem terén mondjuk elég fiatalon találkoztam a férjemmel, 19 voltam. Előtte volt egy komolyabb kapcsolatom, meg pár kalandom, nekem ez így elég is volt. Sokkal jobb együtt, mint egyedül lenne. Nem bánom, hogy ilyen fiatalon történt.

Azt azért nem értem, hogy ha szülök, akkor 20-30 évig felejtsem el magamat. Ugyan miért? Pl én 20 évesen már nem a szüleimmel éltem, nemhogy 30... Meg amúgy is, 3 évesen megy oviba, utána iskolába, tiniként meg már ciki is lenne ha mindig a seggében lennék.

Anyámék is fiatalon vállalták engem, ettől függetlenül vittek mindenhová, barátokhoz, nyaralni, mellettem diplomáztak le mindketten. Anyám mindig azt mondja, hogy örül, mert most itt van még fiatalon az 50-es éveiben, és már nincs gondja rám, kirepültem, apámmal újra tudnak lazítani, és csak egymásra figyelni.

A baráti körömön is azt látom, hogy mindenki most házasodik, gyereket tervez, ha sokat várok, lassan nem is lenne kivel bulizni, mert minden barátnőm már lassan szülni szeretne.

2022. márc. 2. 16:56
 17/19 anonim ***** válasza:
39%
Azért mondja mindenki azt hogy gyerek mellett felejtsd el magad meg kb mindent az egész világon mert ez a "közhely", ezt látják másoktól hogy élni nem tudnak a gyerek mellett, semmit se tudnak csinálni, kimerültek, minden idejüket csak a gyerek veszi el, elhanyagolják a barátaikat...ez szerintem szülőktől is függ. Biztosan nehéz egy újszülöttel, meg az első pár hónap, de ahogy nő, könnyebb lesz. Én legalábbis ezt láttam ismerősöknél, rokonoknál.
2022. márc. 2. 17:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

26 èvesen házasodtunk össze, de azóta is szórakozunk folyton, pedig már eltelt azóta 15 èv :)

Gyerek nincs, nem is terveztük sosem.

2022. márc. 2. 18:35
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

25 éves vagyok, nekem egyelőre nagyon nem hiányzik sem az elköteleződés, sem a család. Egyáltalán nem vagyok gyerekellenes, vagy ilyesmi, később majd szeretnék is, viszont 30 éves korom körül legkorábban, addig biztosan nem.

Mondom ezt úgy, hogy mióta végeztem egyetemmel, nem szoktam sokat bulizni, nem ez tart vissza :)

2022. márc. 2. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!