Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szórakozás vagy családalapítás?

Szórakozás vagy családalapítás?

Figyelt kérdés

Az elmúlt időszakban elég erősen elkezdett foglalkoztatni a fenti elméleti kérdés. Bővebben, ha lehetne, te mit választanál ? Inkább fiatalon, 25 éves korban vagy azelőtt lenne jobb családot alapítani vagy inkább szórakozni, tapasztalni, élni még kicsit és csak 30-35 éves kor után megállapodni. Természetesen kell egy stabil kapcsolat hozzá, de tegyük fel hogy ez megvan, és választani kell a kettő közül. Te mit választanál? Kort és nemet is írj légyszi.

Melyiket bánnád/bántad meg? Hogy nem állapodtál meg, alapítottál családot hamarabb, vagy hogy nem élted ki eléggé magad? Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Persze az arany középút a legjobb, pl buli 24 éves korig majd ha megvan a megfelelő személy és persze az anyagiak, jöhet a család, de most kifejezetten a végletekben gondolkodom, hogy inkább sok buli vagy nagyon hamar “felnőtt élet”.

Ez persze egyénfüggő és számos befolyásoló tényező közrejátszik de érdekel, ki mit gondol erről.

2022. márc. 2. 15:47
A kérdező szavazást indított:
Családalapítás korán
Szórakozás, kötetlen élet
28 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
C. egyedül élni kötetlenül. Kirándulni, sportolni, magammal foglalkozni. Komoly kapcsolat, család majd 40 körül. Ha megérjük.
2022. márc. 2. 15:51
 2/19 anonim válasza:
14%
Az örök szórakozás, sörözés, focizás jobb, mint a családalapítás. Én csak gyereket csinálni szeretnék nőknek, de nem szeretnék gyereket felnevelni, mert sok pénzbe kerül. Én inkább magamra költök.
2022. márc. 2. 15:51
 3/19 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem sok nő 25-30 között már gyereket és férjet akar! Ellenben a férfiak kb 35 után kezdenek el ezen gondolkodni sajnos, de ez mindig egy örök vita marad úgy gondolom.
2022. márc. 2. 16:06
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Hármas, remélem egy nő se lesz akkora balfék, hogy kihordja a fattyadat.

Egyébként szerintem azt kellene választani amihez az ember szíve húz. Ha valaki már 20 évesen családot akar, és nagyon akarja, akkor felesleges húznia az időt ha anyagilag is megteheti a gyerekvállalást.

Ha meg valaki egyértelműen csak a mának él, bulizós, független szeretne maradni, akkor az egy csapásból 3 életet tenne tönkre egyszerre, ha gyereket vállalna.

Szerintem logikus.

2022. márc. 2. 16:08
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Valószinű hogy aki nem akar se gyereket se családot, az nem is olyan irányba alakitja az életét :)
2022. márc. 2. 16:10
 6/19 anonim ***** válasza:
65%
se gyereket se férjet/feleséget akart lenni bocsi.
2022. márc. 2. 16:11
 7/19 anonim ***** válasza:
79%
16:08 vagyok, a kettesnek szántam az első mondatot 😂
2022. márc. 2. 16:14
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Korán vállaltunk gyereket, és nem bántam meg. Miért ne utazgathatna meg élhetne, akinek gyereke van? Mi is ugyanúgy mentünk, csak négyesben.

Most meg már tényleg élvezhetjük az életet, mert nagyok. Miközben az évfolyamtársaim még keményen küzdenek a dackorszakkal, vagy épp magáért a terhességért.

Fittek vagyunk, fiatalosak, előttünk minden lehetőség!

Őszintén megmomdon, hogy én most így 40 évesen viszont már nem szülnék. Nem bírnám a kisbabás létet még egyszer, a dackorszakhoz nincs már türelmem.

2022. márc. 2. 16:17
 9/19 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem mindenképpen élni kell a család előtt.

Hogy most ez minden szombaton diszkó, vagy 3 naponta lealjasodni a kocsmában, vagy hobbizni orrvérzésig, vagy komolyabb sportcél, vagy El Camino, vagy kéthetente belföldi kirándulás vagy külföldi utazások vagy regényolvasás orrvérzésig vagy videojátékozás orrvérzésig vagy ezek keveréke, az mindegy.

Legalábbis én "kicsit" túlzásba vittem a munka melletti tanulást éveken át. Viszont mindenképp szeretnék kötetlenül élni gyerek előtt, nekem ezek: sportcélok, hobbi, kisebb utazások és lassú élet (értsd 8-9 óra alvások és igen, ha úgy van, semmittevés otthon, este).

Biztos van, aki 23-25 évesen már szívesen szül, de tudni kell, hogy akkor 20-30 évig nem létezik majd az a szó, hogy "én", de az se nagyon, hogy "hobbi", "regény", "sport". Barátokkal kimozdulhatsz, de pár órára, HA megoldottad a gyerek felügyeletét, kirándulhattok, kell is, de gyerekekkel tök más.

2022. márc. 2. 16:19
 10/19 anonim ***** válasza:
68%
Sose foglalkoztatott intenzíven a gyerekkérdés, pedig nő vagyok. De nem gondolom azt, hogy a gyerek nem férne össze más dolgokkal, nálam ezek nem vagylagos dolgok, inkább engem nem vonz az anyaság. Neked kell érezned, mennyire fontos számodra, hogy legyen gyereked, de én azt látom, hogy aki akarja, az össze tudja egyeztetni más dolgokkal is a gyerekvállalást, sport, szórakozás, utazás, munka, karrier... stb.
2022. márc. 2. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!