Miért mondogatjuk a gyerekeknek, hogy a sok víztől béka nő a hasukban?
ismerős.
én is hallgattam ezt kiskoromban.
a másik ami nagyon felcukkolt mindig-olyan sápadt vagy!
ez ellen 17 évesen lázadtam fel, és közöltem anyámmal, hogy ne mondjon ilyet nekem, mert ez sértő és bántó dolog, mert nem vagyok sápadt.
sportolok, szedek vitaminokat, egészségesen táplálkozom, ezért megsért ha ilyet mond nekem.
azt is elmondtam neki, hogy a gyerek státuszban tartása miatt próbál engem ezzel megkisebbíteni és az értem való aggódása miatt, de ne tegye ebben a formában.
aztán fordult a kocka:)
6 éves a lányom és nem igazán akar inni.
ha nem diktálnám bele folyamatosan a folyadékot, simán ellene napi 2dl folyadékkal.
1-es: ennek semmi köze a szocializmushoz, márcsak azért sem, mert akkor sem kellett spórolni a vízzel, emellett a dédmamámnak is ezt mondták gyerekkorában, pedig ö 1901-ben született!
Másrészt éppen a vízspórolás értelmes dolog lenne, föleg manapság.
A gyereknek meg nem azért mondták, hoyg ne igyon vizet, hanem hogy unalomból ne iszogasson mindig valamit, föleg ne evés helyett.
Meg amiatt egyetlen gyerek sem szokik le az ivásról, ha a szülök ilyen ostobaságokat mondanak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!