Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért terjesztik a világban...

Miért terjesztik a világban azt a megnyugtató hazugságot, hogy nem számít az IQ, mikor az egyik legfontosabb öröklött tulajdonságról beszélünk?

Figyelt kérdés
Hogy a francba ne számítana. Aki intelligens, az nagybb valószínűséggel lesz sikeresebb az életben. Kevesebb eséllyel lesz belőle bűnöző (a kutatás alapján egyértelmű, hogy a bűnözők IQ-ja alacsony), nem beszélve arról, hogy a retardált - 80 körülk IQ - embereknek meg sokkal nehezebb az élet.
2022. febr. 21. 06:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Látod, egy alacsony intelligenciával rendelkező embernek még az 5-ös sem egyszerű. Neki még ahhoz is kemény munka kell. Gondolj bele, milyen nyomorult lehet az életük, ha te ennyivel letudod, ők meg szenvednek.

"Azok a kutató matematikusok, akik jelenleg nemzetközi pályán labdába rúgnak, nálam legalább 2-3 szórásnyi IQ ponttal intelligensebbek, és még ők is folyamatosan beleütköznek a korlátaikba"

Talán nem kellene erőltetni azt, ami nem megy?

Einstein agyát vizsgálták, és megállapították, hogy neki más volt. Neki nem voltak korlátai, csak az ostoba természete volt a hibája.

Nem értem, mit akarnak a matematikusok, ha már elérték korlátaikat. Úgysem fog sikerülni áttörni. Inkább csendben vissza kellene vonulni, és megelégedni a matematika MSc-vel.

Majd egyszer - véletlenül - születik egy olyan zseni, mint amilyen Stephen Hawking volt, és áttöri a korlátokat. :)

2022. febr. 21. 10:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eltorzultan ítéled meg a helyzetet, mert kell ugyan némi intelligencia ahhoz, hogy az ember az igényeihez mérten "jó minőségű" életet élhessen, - de már itt, a személyre szabott igényeknél megmutatkoznak a különbségek. Sokkal fontosabb azonban a rátermettség egy élethelyzet megoldása kapcsán, - felfoghatom én időben, hogy meg fogok fagyni télen, ha nem tudom előteremteni a tüzelőre a hozzávalókat vagy lusta vagyok begyújtani annak ellenére is, hogy van mivel fűtenem. Eléggé egyoldalú a megközelítésed!
2022. febr. 21. 10:42
 13/22 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, izzadtan igyekszel, de te sajnos - ha az általad leírt dolgokat vesszük- faék egyszerűségű vagy és ne haragudj meg, de egy 10 éves gondolkodik így. Ez egy sokkal árnyaltabb dolog, nekem 160 körüli az IQ-m a tesztek alapján, mégis életképtelenebb vagyok, mint a legtöbb a "életiskolájás", erőszakos ember.
2022. febr. 21. 10:48
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem, itt arról van szó, te egy tudománytagadó ember vagy, aki érzelmi szemszögből közelíti meg a témát. Szerintem nincs is tehetséged a matematikához sem, mert oda hideg, logikus gondolkodás kell. Belőled ez nyilvánvalóan hiányzik.

Akinek alacsony az intelligenciája az hátrányban van, pont. Az esetek 99%-ában ezek az emberek semmire sem viszik, mert ahhoz is eléggé buták, hogy felmérjék például a nyelvtanulás fontosságát.

Nincs a Földön egyetlen 90-es IQ-val rendelkező ember sem, aki sokra vitte volna, csak a te képzeletbeli világodban.

2022. febr. 21. 10:51
 15/22 anonim ***** válasza:
62%
Már itt is kibukik a téves gondolkodásod, kérdező: a matematika az élet egy pirinyó szegmense, - kiszámíthatod, hogy meg fogsz fagyni, de a képletek nem lendítenek át a fagyhalál eshetőségén. :D
2022. febr. 21. 10:53
 16/22 A kérdező kommentje:
Akkor imádjátok csak a buta embereket. Elég baj, hogy az ilyenek terjesztik a génjeiket.
2022. febr. 21. 10:55
 17/22 anonim ***** válasza:
Melléfogtál! Nem "terjesztem" a génjeimet egy ilyen genny világban, - ahol ilyen szinten nézhetnek le emberek névtelenül, ismeretlenül másokat! :D
2022. febr. 21. 10:59
 18/22 A kérdező kommentje:

Ez nem lenézés. Az emberiséget úgy lehet felemelni, ha intelligens emberek alkotják a társadalmat.

A szakértő is megmondta, hogy összefüggés van az alacsony intelligencia, és a bűnözés között.

2022. febr. 21. 11:02
 19/22 anonim ***** válasza:
Utóbbi válaszod már a ferdítés kategóriát képviseli, - több betűt nem ér a "téma"! Pá!
2022. febr. 21. 11:19
 20/22 A kérdező kommentje:
Jobb is, ha nem írsz ide.
2022. febr. 21. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!