Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gondolkodtál már azon, hogy...

Gondolkodtál már azon, hogy ha így folytatjuk ezt az életmódot, összeomolhat ez az önző, kizsákmányoló, fentarthatatlan fejlődésre épülő életvitel?

Figyelt kérdés

2022. febr. 20. 18:04
A kérdező szavazást indított:
Még nem
Eszembe szokott jutni
Nem érdekel.
24 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodtam. Szerintem sokkal nagyobb a baj, mint amit gondolunk. Már most totálisan meg van borulva az időjárás, ha összevetjük a 20-30 évvel ezelőttivel. Mindenki beszél a klímaváltozásról, de igazán senki nem tesz semmit. Az emberek azt hiszik, hogy ez már csak az unokáinkat vagy dédunokáinkat fogja érinteni, de szerintem 15-20 éven belül durva változások fognak történni. Szerintem nagyon meg fogjuk ezt szívni.
2022. febr. 20. 18:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de szerintem addig, amíg nem lesz összeomlás, addig senkit sem fog érdekleni.
2022. febr. 20. 18:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Fenntarthatatlan*

Szerintem is. Bár nekem lenne egy gondolat mintám:

Szinte minden ország a gazdaság növelésére, gazdasági jólétre hajt a környezet semmibe vételével. Mivel a föld véges készletekkel rendelkezik, egy idő után kikopik az olaj, földgáz. A termő földeket tönkreteszik, nemcsak az intenzíven történő mezőgazdálkodással, hanem nehézfém szennyezéssel is, amivel az ipar is vádolható. Egyre több a betegség, rák, minden fajta zavarok, rengeteg vegyszer van forgalomban, sok ember éhezik, munkanélküli. Hatalmas a nyomor a földön sok helyen (nem mi európaiak és amerikaiak közt elsősorban). Nézd Ázsia: Elszennyezik a folyókat, az ott élő falvakban szennyezett vizet fogyasztanak az emberek, megbetegszenek. A folyóból tovább áramlik a szennyezés a tengerekbe, óceánokba, halakban akkumulálódik, emberek jóhiszeműen kifogják, eladják, megeszik: -> egy kis higany-ólom-kadmium kombó vacsorára. A tengerek dugig vannak műanyaggal is. A vagyon eloszlása brutálisan igazságtalan. Felhalmozódik egy hatalmas százalék néhány család, és ember kezében, milliárdok nélkülöznek. A bankok hitelpénzei után járó kamatfizetés az egyik legutálatosabb dolog amit az ember kitalálhatott. A kamat munkaértéket nem tartalmaz, csupán ingyen bevétel a banknak.

Az államoknak hatalmas államadósságuk van, ami valószínűleg egyre növekszik (nézzétek meg pl az Usanak mennyi), amíg ki nem el nem indítják azt a bizonyos dominót, ami az összeset leborítja.

Minden arra utal, hogy ez egyre rosszabb lesz a földön. A kérdés, miért áll ez egyes embereknek az érdekében? Van rá egy tippem.

2022. febr. 20. 18:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak összeomolhat, hanem össze is fog omlani. Csak az a kérdés, hogy mikor.
2022. febr. 20. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vírus egy felhívás volt, hogy legyünk észnél. De úgy tűnik, ez sem elég..
2022. febr. 20. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodtam már eleget ezen - és hasonlókon, - de egy olyan világban, ahol mindenki csak a másikra mutogat, miközben ő maga is minősíthetetlenül viselkedik, nincs mit kezdeni ezzel.
2022. febr. 21. 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Össze fog, persze.

Csupa szenilis nárcisztikus pszichopata irányít, mert a rendszer kitermelte a nyomorral és a nélkülözéssel a rossz apákat, anyákat, vagy idejük nem volt eléggé nevelni, és a deficit lelki bajokban manifesztálódik a következő generációkban, ami sérült, a beteg vezetőikkel függő kapcsolatokat alakít ki. A világon most uralkodik el teljesen a cenzúra, a nagyhatalmak a köztük lévő konfliktust a sajátjaik mégbrutálisabb megtörésére használják fel, a másik propagandájára hivatkozva szednek le teljes youtube accountokat, szélsőségesnek bélyegezve őket… irányítani próbálják azt, mi a téma, arról milyen vélemények vitapozíciók kapnak publicitást, melyeket hallgatnak el.

Tudatos, szinkronizált, a világ eljutott egy hàborúra kész szintre.

2022. márc. 17. 23:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek a zsd0k gondolkodtak már eleget a megoldáson...
2022. márc. 18. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!