A mai világban csak egy nő végezhet házimunkát, főzés, mosás stb? A barátom családja nagyon kötekedő..nem nézik jó szemmel, hogy ketten végezzük a házimunkát.
Feltették a kérdést, hogy miért nincs elmosva pl azaz 1 pohár? Én miért pihenek pl 18 órakor? nagyanyáink nem így csinálták annak idején... válaszom az volt, hogy már azt a világot éljük, hogy a nő nem dolgozik otthon neveli a gyerekeket vezeti a háztartást stb...m1 nem megyek bele a részletekbe,de szerintetek ez így igazságos?
Ne értse senki félre.
A kérdés lényegében, hogy egy férfi nem végezhet házi munkát?
Te is fogyatékos vagy, kérdező, ha ez a kérdés egyáltalán felmerül benned!
Tartson el a kis párocskád a 20 gyerekeddel, és akkor majd elvégzed egyedül a házimunkát. Ahogy az nagyanyáitok (helyesebben ük-ükanyáitok) idejében volt!
Úgy küldeném el a mocskos k. anyjukba ezeket, hogy csak úgy csattanna! Nem igaz már, hogy ennyi ostobenk tyúk van, aki azt is eltűri, hogy a szájába kulázzanak!
- Heti egyszer felmosni, letörölni ezt-azt nem nagy cucc
- kéthetente ágyneműt cserélni szintén
- Ha valamit meglátsz hogy mocskos, le kell törölni (pl asztal)
- szæras után budi pucolás, néha domesztosszal, ágyneműhúzáskor porszívózás
- azon kívűl van 3 gép (mosó-, mosogató-, szárítógép), amibe kemény 2 perc a be és a kipakolás is.
- ezen kívűl nagyjából rendet kell tartani, mindennek megvan a helye és azt visszarakni
- főzni is lehet egyszerűen, rövid idő alatt, de lehet anyagilag jobban kijövünk már a rendeléssel
Na most aki szerint ezt csinálja mind a nő, mert a férfi dolgozik és jaj fáradt, az komplett hülye. Senki nem szakad bele ebbe, pláne hogy ő is ott lakik.
Persze, lehet minden patyolat tiszta, lehet kézzel gyúrni a kenyeret, lehet 8 fogásos vacsorát csinálni és napi 3x felmosni.
De az hogy valakinek ez legyen élete értelme, mert a "zura" ettől boldog, az már agyrém.
Nem, van ez a kevés, egyszerű feladat, oldjuk már meg együtt.
Azért az is érdekes, hogy "házimunka" alatt csakis a női munkát értjük....
És akkor mi van a "férfi" házimunkákkal?
Olyan nem létezik?
Fűkaszálás, kertgondozás, ház karbantartása, autóé, kertigépeké, mindenféle műszaki szaré, stbstbstb.....
Pasasként nem keveset szórakozok ezekkel, szakemberek megfizethetetlenek, nekem van érzékem ilyesmihez, minek bízzam másra?
De megint csak qrvára arról van szó, hogy a nőknek kell kedvezni, kivonják magukat minden alól, még olyan lófsz dolgokból is, mint a női háztartási munkák.
De hát, éljen a fene nagy feminizmus, aztán meg lehet csodálkozni, ha a férj megpattan, nyakatokon maradtok x kölökkel....
Hajrá!
13-as, figyelj, rengeteg embernek nincsen kertje, udvara, csak egy 50 nm-es lakása, amit egyik félnek sem nagy ördöngősség takarítani. De nyugodj meg, szerintem mindannyian tudjuk, hogy vannak munkák, amikhez a férfiak értenek jobban, máshoz meg a nők, de ezek nagyon egyénfüggőek is lehetnek, viszont akkor sincs csak női vagy csak férfi házimunka. Sőt ma már vannak nagyon házias férfiak és kevésbé házias nők.
Sokakat nem izgat sem a rendmánia, sem a főzés és ha nekik így jó, legyen. És rengeteg fèrfi nem ért a bütyköléshez egyáltalán, hiába "férfimunka".
Ez részben a diplomás, irodai munkák következménye is, a mentális képességeikre van szükségük, nem gyakorlatiasságra.
Kedves 13 válaszoló
Én nő létemre igenis megcsinálom a férfi munkákat is,ha úgy alakul. Barátom nem bírja (pl mikor eltört a keze,vagy mikor dolgozik én meg otthon vagyok)
A kérdésem nem a férfi munkára irányul...De gondolom önnek se kutyája se macskája ilyen hozzáállással... és amúgy a barátom igen segít a házi munkába ugyanis az nem alkalmi munka,hanem állandó,mert ugye amiket felsorolt azok alkalmi munkák és mégegyszer kiemelném, hogy én is nőként megszoktam ezeket csinálni.Ezzel nincs probléma kérem értelmezze a kérdésem és NE hülyeségeket írjon köszönöm
A többi válaszolnak köszönöm a pozitív biztatást 😊megfogadom a tanácsokat
2 válaszoló igen ezt a kérdést fel fogom tenni köszönöm jót nevettem😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!