Ha nem akarok gyereket, de mégis?
Korábban sosem akartam gyereket. Egész kiskoromtól mostanáig. Engem nem hatnak meg a gyerekfotók, vagy videók. Nem dajkálgatok random piciket se az utcán, se a családi körben. Idegesít, ha bőgnek (pl tömegközlekedésen) és úgy gondolom, nem lennék egy minta mami.
Ennek ellenére mintha mindezek most nem számítanának. Az ellenérveim mellé ugyanannyi, ha nem több pozitív érvet tudnék sorolni a gyerekvállalás mellett. Ha elbambulok, azon kapom magam, hogy fantáziálgatok: milyenre festenénk a szobáját, miket játszanánk, hogyan tanítanám és milyen dolgokat mutatnék meg neki. Már a neveken is agyaltam...
Valahogy ez mégis kiakaszt. Én nem ilyen voltam!
Én meg pont fordítva vagyok. A második leírás voltam, az első lettem. Szívás, mert másik életreszóló nagy projektet még nem találtam magamnak, de talán nem is kell, elég, hogy jól vagyok.
Változik az ember, változnak a vágyak is, nincs ebben semmi.
Kérdező, nekem sincs gyerekem, idősebb is vagyok már, de amikor meglátok egy kis kedves, aranyos gyerkőcöt valahol, aki mosolyog rám, azt gondolom, ő lehetne a lányom/fiam is....
Nem nem akartam, egyszerűen nem úgy alakult, nem jött össze, egészségügyi problémák is voltak, a környezet is...
De valahol sokszor elszomorodom, és úgy érzem, mintha a túlvilágról nézne engem egy kis ember, aki szeret így is, hogy nem születhetett meg...és az én bénaságom az oka, hogy ő még ott van. Nem az életben, hanem valahol messze, távol. És vár arra, hogy végre boldog legyen velünk, játsszon, nevessen, éljen.
Mindenkit felpontoztam, aki válaszolt.
7-es, én sem a habkönnyű, ultra rózsaszín, genny édes részét nézem csak a dolognak. Egyszerűen elkezdtem mérlegelni, és, mintha a jó dolgok felé billenne a mérlegem. Persze ehhez az is kell, hogy jelenleg stabil párkapcsokatom van, immár negyedik éve. Van házam, jól fizető munkám és félretett pénzem. Így gondolom könnyebben "jön" ez az érzés.
8-as, meg sem fordult a fejemben, hogy nem 100%-os bevállalás mellett fogok nekiugrani a gyerektémának. Ha neked az írásomból ez jött le, javaslom, olvasd el még párszor és értelmezd a szöveget. Remélem nem fogja meghaladni a képességeidet.
9-es, ez egy gyönyörű gondolat! Nagyon szép. Köszönöm, hogy megosztottad velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!