Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha nem tudom megtenni, marad...

Ha nem tudom megtenni, marad az örlődés?

Figyelt kérdés

Szánalmas,amit le fogok írni. Rosszul érzem tőle magam mégse tudom mit tegyek. Tudom mit kellene, de azt nem akarom.

Elég magamnak való, magányos természetű ember vagyok. Nincsenek barátaim és az emberek nagy részét nem kedvelem. Nem jövök ki velük. Igaz ez a rokonokra is. Így érthető miért nem vesznek körbe szorosabbnál szorosabb emberi kapcsolatok.

Ennek ellenére együtt vagyok évek óta a jegyesemmel. Szeretem őt, elfogadom, támogatom. Jóban-rosszban. Viszont, mint partner, romantikusan és szexuálisan valahogy már nincs jelen. Nem vonzódom hozzá. Ezt valahol ő is érzi. Tudja, de semmit sem tesz. A kapcsolatunk nem működőképes, nem is élvezetes se neki, se nekem. Hiába szeretem vagy támogatom, valahogy nem tűröm.

Tudom, hogy szakítanom kellene, mert ez így idegörlő. De nem visz rá a lélek. Ő az egyetlen megmaaradt szorosabb kapcsolatom egy emberrel. Sőt, én is őneki. Kicsit olyan se veled, se nélküled ez az egész.

2022. febr. 10. 19:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Ez már csak xarabb lesz. Vagy most adsz neki és magadnak is esélyt egy kialakuló kapsolatra, vagy leszo*sz még itt 10 évet és utána mentek szét. Melyik a jobb?
2022. febr. 10. 19:34
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Minősítsétek át barátsággá.
2022. febr. 10. 19:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgessetek egymással erről, elvégre jegyesek vagytok, tehát nagyon komoly szintre van emelve ez a kapcsolat. Az ő véleményével, reakciójával kerülhetsz legközelebb a megoldáshoz, mert abból kiderülne, hogy ha már ilyen nyíltan kimondod a problémátokat, ez esetben mennyire érinti meg, és akar tenni valamit a változásért. Minden kapcsolatban csökken a vágy évek múltán, de ez teljesen normális, és ha mindkettőtökben van akarat a felélesztésére, akkor ne dobj ki egy sok éves kapcsolatot, mert egy új partnerrel is el fog jönni majd ez a pont, és akkor senkivel se lesz tartós a dolog.

Ha mondjuk "csak" pl. meghízás, vagy megjelenő ápolatlanság miatt nem tudsz már vonzódni hozzá, és ezzel szembesíted, és hajlandó változtatni, akkor az a kapcsolat még simán megmenthető. De ha belső tulajdonságok miatt, akár az övéi, akár a te belső változásaid miatt távolodtatok el egymástól, az már komolyabb dolog, de sok mély beszélgetéssel úgy is lehet esély rá, hogy újra közelebb kerüljetek egymáshoz. De persze az is lehet, hogy nektek tényleg nincs már több dolgotok egymással, és mindkettőtöknek az lenne a legjobb, ha elválnának az útjaitok, de akkor is, hogy ez kiderüljön, le kell ülnötök komolyan elbeszélgetni egymással.

2022. febr. 10. 20:01
 4/14 A kérdező kommentje:
2-es, igen, az volna a legjobb, csakhogy ő mindenképpen párkapcsolati minőségben akar velem lenni. Ő még romantikus értelemben szeret engem.
2022. febr. 10. 20:02
 5/14 A kérdező kommentje:

3-as, sokszor beszéltünk. Komolyan, viccesen, órákig vagy csak említőlegesen. Ezzel ő is mind tisztában van. Szexuális értelemben már rég nem működünk, de nekem kb 0 igényem van a testiségre, nem zavar.

Talán sosem voltam belé szerelmes. Csak nagyon megszerettem. Nagyon sok jó, pótolhatatlan emberi értéke van, amit látok és értékelek. A baj velem van. Ez biztos. Nem is úgy tekintek erre, mint egy kapcsolatra. Hanem, mint egy barátságra. Viszont ő nem akar a barátom lenni. Ő a párom akar maradni, vagy eltűnni. Ez a két opcióm van.

2022. febr. 10. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
És ha "szünetet" tartanátok? Az alatt lehet, hogy pl. kiderülne, hogy hiányzik neked és más szemmel látnád már őt. Már ha hajlandó lenne belemenni egy ilyenbe. Vagy végleg megbizonyosodnál róla, hogy tényleg nélküle akarsz tovább élni. Csak egy ilyen szünetben az is benne van, hogy ő is rájöhet arra, hogyha neki is jobb nélküled.
2022. febr. 10. 20:20
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
De ha emberileg szereted, kufircolni meg amúgy sem akarnál, akkor mi a probléma?
2022. febr. 10. 20:33
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
#7, az a problémája, hogy a romantikus filmekben nem ilyen az örökkön-örökké.
2022. febr. 10. 20:57
 9/14 A kérdező kommentje:

6-os, a szünet nem rossz ötlet. Lehet megpróbálom.

7-es, képzeld, egy kapcsolat nem csak a kufircoláson dől el. Vagy neked ettől számít párkapcsolatnak két ember együttélése?

Itt nem csak a szex a baj. Nem tudom senki iránt romantikusan érezni, aki nem vonz. Se csók, se meghitt ölelés. Mindig csak a feszültség, mert nem bírom a közelségét.

8-as, a romantika műfaja távol áll tőlem. Hát még a nyálas filmek... A válaszod ezért kb ennyire hasznos: 💩

2022. febr. 11. 06:55
 10/14 anonim ***** válasza:
48%
Na, a #9-ből legalább azt megértettük, hogy miért nincsenek barátai a kérdezőnek. :)
2022. febr. 11. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!