Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más hogy éli meg hogy a kaszt...

Más hogy éli meg hogy a kaszt rendszer legalján van?

Figyelt kérdés

Engem főleg az visel meg hogy értéktelennek érzem magam. Vannak pl. Egészségügyi problémám. Az orvosom nagyon kedves és sokmindent megtesz értem. Ilyenkor azt érzem hogy nem vagyok erre méltó, pizza futárként nem teszek túl sokat az emberekért. Udvariasnak tartom magam, de nem vagyok olyan kedves és figyelmes mint pl. Az orvosom. A barátaim is sokkal sikeresebb, tanultabb emberek nálam. Sokmindent tesznek értem pedig nekem kellene kompenzálnom. Bennem tényleg megvolt a szándék és a képesség hogy vigyem valamire, de brutális hátterem volt. Most már késő, sok a problémáim.

Ráadásul többnyire azok kerülnek közel hozzám és azok figyelmesek, segítőkészek akik sikeresebbek mint én. Az a baráti köröm akiknek inkább kompenzálni kellett volna meg csupa rosszindulatú arcból állt. Velük már nem is tartom a kapcsolatot.

Más is szokta érezni hogy nem méltó a körülötte levő emberekhez? Nem méltó az orvosi ellátásra vagy ingyenes felnőttképzésre? Mármint én ezeket nem tudnám viszonozni. Nem is fizetek sok adót hiszen most KATA-s vagyok. Régen meg keveset kerestem.

Az orvosokkal szemben érzem ezt a leginkább. Erőn felül segítenek. Pedig rengeteget küzdöttek hogy orvosok legyenek. Van néhány kiemelkedően kedves, szinte szent orvos. Ha velük beszélek főleg zavarba jövök. Én egy senki vagyok, mégsem szoktam ennyire gondoskodó lenni másokkal, nem is tudom hogyan kell az ilyet.

2022. febr. 4. 12:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9: Helyes, örülök hogy neked rendben van az önbecsülésed. Tényleg sokat jelent ha egy kedves ember van a kasszában. Rengeteg ember viszi magával azt az attitűdöt amit a pénztárnál kap. Ezt én is tapasztalom futárként. Mindig kedves vagyok az ügyfelekkel. Ha néha ellenséges az illető akkor is. Pl. lehet hogy nem én tehetek arról ha lassan készül el az étel, de az hogy bocsánatot kérek vagy leállok vitázni már rajtam áll.
2022. febr. 4. 13:45
 12/17 A kérdező kommentje:
10: Köszönöm, járok terápiára. Bár ezzel a témával még nem sokat foglalkoztunk. Egyelőre a gyerekkori traumákon dolgozunk.
2022. febr. 4. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:
kerdezo, megertem hogy a helyzetedbol adodoan csorbult az onertekelesed. az enyem is csorbult. tobb mint 1 eve keresek munkat, eddig kb 0 sikerrel. nagyon demotivalo tud lenni. de ne hagy el magad! arra gondolj hogy ez egy atmeneti allapot. NEM fogunk a boltbol meg a futarcegtol nyudgijba menni, talalunk jobbat, csak ido kerdese. addig is szerencsesek vagyunk hogy van munkank (hanyan vesztettek el a megelhetesuket a korona miatt), kapunk fizetest, nem ehezunk es nem a hid alatt lakunk. vannak szereto emberek az eletunkben, van csaladunk, vannak barataink, akikre szamithatunk
2022. febr. 4. 13:51
 14/17 A kérdező kommentje:

13: Kitartást, biztos fogsz munkát találni. Gondolom vidéken laksz. Az kemény lehet. Budapesten szerencsére 1 nap alatt simán lehet munkát találni képzettség nélkül is ha nem válogat az ember és fehér színű a bőre. Szegény romáknak még itt is nehezebb.

Én most szakácsnak tanulok felnőtt képzésen, mindjárt végzek. Eddig semmilyen képzettségem nem volt. Sok féle munkám volt már: cnc gépkezelés, raktáros, kisteherautó sofőr... A jelenlegi munkámat élvezem a legjobban, de szeretnék valami értékesebbet csinálni, amit persze szeretek is. A főzéssel sem váltom meg a világot, de talán értékesebbnek érezném a munkámat.

2022. febr. 4. 14:07
 15/17 anonim ***** válasza:
kulfoldon elek egy nagyvarosban
2022. febr. 4. 14:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon van olyan, hogy egy orvosi egyetemre járó lány összejön egy brutális hátterű fiúval. Pont azért, mert az emberek többsége kasztokban gondolkozik.
2022. febr. 4. 14:46
 17/17 A kérdező kommentje:

Velem ez megtörtént. Nem tudom miért, talán a közös baráti társaság miatt. Meg azért neki is kemény háttere volt. Sokáig voltunk együtt. Persze pl. Badoon már csekély erre az esély, de ez nem is baj.

Rengeteg nő van, nyilván sokaknak számít a presztizs. Ez abszolut érthető. Vannak olyanok is akiknek más fontosabb. A nagy számok alapján van olyan nő aki az erősségeidet fogja meglátni, persze ha online ismerkedtek akkor jó eséllyel ez a lány hasonló társadalmi státusszal fog rendelkezni.

2022. febr. 4. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!