Más hogy éli meg hogy a kaszt rendszer legalján van?
Engem főleg az visel meg hogy értéktelennek érzem magam. Vannak pl. Egészségügyi problémám. Az orvosom nagyon kedves és sokmindent megtesz értem. Ilyenkor azt érzem hogy nem vagyok erre méltó, pizza futárként nem teszek túl sokat az emberekért. Udvariasnak tartom magam, de nem vagyok olyan kedves és figyelmes mint pl. Az orvosom. A barátaim is sokkal sikeresebb, tanultabb emberek nálam. Sokmindent tesznek értem pedig nekem kellene kompenzálnom. Bennem tényleg megvolt a szándék és a képesség hogy vigyem valamire, de brutális hátterem volt. Most már késő, sok a problémáim.
Ráadásul többnyire azok kerülnek közel hozzám és azok figyelmesek, segítőkészek akik sikeresebbek mint én. Az a baráti köröm akiknek inkább kompenzálni kellett volna meg csupa rosszindulatú arcból állt. Velük már nem is tartom a kapcsolatot.
Más is szokta érezni hogy nem méltó a körülötte levő emberekhez? Nem méltó az orvosi ellátásra vagy ingyenes felnőttképzésre? Mármint én ezeket nem tudnám viszonozni. Nem is fizetek sok adót hiszen most KATA-s vagyok. Régen meg keveset kerestem.
Az orvosokkal szemben érzem ezt a leginkább. Erőn felül segítenek. Pedig rengeteget küzdöttek hogy orvosok legyenek. Van néhány kiemelkedően kedves, szinte szent orvos. Ha velük beszélek főleg zavarba jövök. Én egy senki vagyok, mégsem szoktam ennyire gondoskodó lenni másokkal, nem is tudom hogyan kell az ilyet.
"Ilyenkor azt érzem hogy nem vagyok erre méltó, pizza futárként nem teszek túl sokat az emberekért."
Ne idegesíts!
Nekem ti vagytok a megmentőim.
A társadalom leghasznosabb tagjai vagytok, ti cipelitek fel a kajámat a negyedikre. Több önbizalmat!
3: Úgy tűnik én szerencsés voltam. 4 évig voltam egy lánnyal. Visszatérő motívum hogy hogy ő is orvosira járt. Az szerintem a legfelsőbb kaszt. Sajnos őt elcsábította a pénz, elment az USA-ba 2 éve. Egy szent a lány, de nem mehettem vele. Akkor még haldoklott a mamám. Azóta nem is nagyon próbálkoztam.
Talán motiválhat engem az én esetem. Elég csúnyácska vagyok, kicsit el is engedtem magam, nincs sok pénzem, egészségügyi és érzelmo problémáim is vannak. Mindennek ellenére amikor keredek kapcsolatot akkor általában találok is. Magam sem tudom miért. Bár mióta exem lelépett tudatosan nem akartam kapcsolatot.
Gyerekeket akartunk, megrázott hogy felrúgta a terveinket. Azóta már utasítottam vissza egy remek lányt.
Ha van olyan akinek én kellek, akkor biztos te is találsz valakit.
Jobban tennéd, ha felkeresnél egy pszichológust, mert komoly problémáid vannak.
Súlyos önbizalomhiányban szenvedsz, aminek az első oka az, hogy mindig mindenkihez hasonlítgatod magad, pedig ez téves. Senki se tökéletes, nincs ilyen, hogy felsőbb kaszt, meg kasztok. Önutálatban is szenvedsz, és azt hiszed, hogy nem vagy méltó a szeretetre, törődésre. Pedig ugyanolyan értékes és szerethető ember vagy, mint bárki más.
Nem lehet mindenki agysebész. Minden munkának meg van a maga fontossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!