Féltek a haláltól?
Sosem féltem.Amióta pedig nincs párom,azóta még inkább nem érdekel.
Jön, amikor jön, nem futok el előle.
Nem. Én úgy nőttem fel, hogy nem volt tabu, az élet része. A nagymamám gyakran vitt magával a temetőbe is sétálni, sokat mesélt, szinte mindegyik sírban tudta, hogy ki nyugszik, kinek a rokona.
Elég hamar elvitt magával egy ismerős bácsi temetésére is. Ő minden ismerősére elment, hogy megadja a tiszteletet.
Elsős lehettem, amikor rokon gyerek temetésére mentünk, még csak haza sem tudták vinni a szülei a kórházból.
A mi temetőnkben is voltak (vannak) gyerek sírok.
Hamar megtanultam, hogy meg fogunk halni, de azért szerencsés vagyok,hogy a közvetlen hozzátartozó elvesztését felnőtt fejjel tapasztaltam meg először.
Nem. Az élet része, nem lehet kikerülni, nincs felette hatalmam, akkor miért idegeskedjek rajta? Miért agyaljak vagy stresszeljek valamin amin nem tudok változtatni?
Én abban hiszek, hogy a halál után nincs semmi, megszűnik a tudatunk és azzal együtt megszűnik minden. Nem nekem fog fájdalmat okozni a halálom, hanem azoknak a szeretteimnek, akiket hátrahagyok. Viszont ez is az élet része és el kell fogadni. Bizonyos szempontból a halál adja az élet értelmét, az ad neki keretet, engem motivál az, hogy csak egy rövid életem van és abbóül kell kihoznom a lehető legtöbbet.
Olyan szempontból igen, hogy mi lesz utána az állataimmal? Hova kerülnek majd,mi lesz velük? Hogy viselik majd a dolgot?
Ha nem lennének akkor nem tartanék a haláltól. Nem szeretném hogy valami tirpák paraszthoz kerüljenek bio egérfogónak.
Amióta meghalt a legtöbb hozzátartozóm,szinte várom is.
A halál semmivel sem lesz rosszabb,mint az élet.Sőt! Ott már nem lesz fájdalom és szenvedés.
Nem félek a haláltól, az élet természetes velejárója.
Tehát az eltávozástól nem félek, nem tölt el aggodalommal.
Úgy gondolom eddegi életem tartalmasan telt. Fiatal koromban sem gondoltam a halálra félelemmel, sem miszticizmussal.
Szeretek élni, szeretem hogy létezem. Ha eljön majd a pillanat amikor menni kell, azt hiszem nem fogok tiltakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!