Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mivel magyarázható az, hogy a...

Mivel magyarázható az, hogy a magyarok jelentős része "lepusztul" már 50 éves korára is?

Figyelt kérdés
Általános egészségügyi állapotra gondolva, a fizikai és mentális fittség és edzettség teljesen figyelmen kívül hagyására, stb.
2022. febr. 1. 13:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nagyon keveset mozognak, van aki még 7-8 percet sem képes sétálni a munkába hanem mindenhová autóval megy....

És nagyon kevesen sportolnak ahogy írták.

Nem kell nagy dolgokra gondolni.

Elég lenne ha rendszeresen eljárnának kirándulni, hegyekbe, erdőkbe, ki a természetbe, vagy csak biciklizni. De ezt sem teszik.

2022. febr. 1. 17:37
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Aki már fiatalon alkoholal, cigaretával, drogokkal szétcseszi az egészségét, az persze hogy leépül 50 évesen. Attól még, hogy valaki 12 évesen nem fullad meg azonnal, ott helyben a cigaretától, attól az még brutálisan rombolja a szervezetét. Nem gondolhatja senki se komolyan hogy mérgező kátránnyal, korommal árasztja el a tűdejét, és annak nincs következménye. A tűdő ezek nélkül is rendkivűl sérülékeny szerv, mert közvetlenűl kapja a külvilág mérgeit.
2022. febr. 1. 19:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Alkesz, drog, rossz párválasztás, stressz, magunk iránti érdektelenség.
2022. febr. 1. 20:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Amúgy mondhat bárki bármit, a masszív cigarettázás látványosan leépíti az embereket.

Összes ismerősömön látom a hatását, bárki erős dohányos, azon látszik, hogy le van fogyva, köhög, szenved, nyilván mivel tönkre van menve a tüdeje. Arcra is rájuk néz az ember, és simán 10+ évvel idősebbnek tűnnek mint ahány évesek.

Szomszédaim is erős dohányosok. Naponta irgalmatlan mennyiséget szívnak el. És mindegyik úgy szívja, hogy krákog, köhög közben Istentelenül fuldokolva, de azért egyszerre 2-3 szál az alap.

Na meg akárhogy nézzük, retkes, kátrányos füsttel töltik meg a tüdejüket, aminek az lenne a célja, hogy az egész szervezetünket ellássa oxigénnel.

Nyilván mindig megjelennek ilyenkor a kivételeket hangoztatók akik megmagyarázzák, hogy a 99 éves láncdohányos pipázós-szivarozó nagypapát úgy kellett lapáttal ütni, hogy ne másszon ki még a koporsóból is teljes egészségben, de ettől a tny még tény marad a cigaretta baromi káros.

2022. febr. 1. 20:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyfelől a stressz és a helytelen életmód. Idehaza a mentalitás, sok rossz munkahely és kevés fizuk miatt hatványozottan.

Másfelől az emberi szervezet igazából 50-60 évre készült, az evolúció célja a faj túlélése, a szaporodás. 50-60 éves kor felett az evolúció számára haszontalan az ember. Az is öregszik, aki helyes életmódot folytat.

2022. febr. 1. 20:55
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy nem azért, hogy magam fényezzem, de munkahelyi orvosi vizsgálat során azt mondta a vizsgáló orvos, hogy a vérnyomásom pont tökéletes és látszik, hogy valamit sportolok, mert a nyugalmi pulzusom elég alacsony.

Pedig nem vagyok sportos külsejű, nem edzek, viszont heti szinten aktívan túrázom, erdőben, friss levegőn, 20-30 km-eket. És hát rengeteget számít.

Korábban erősebben túlsúlyos voltam, melegebb időben szakadt rólam a víz, szerintem ha elmentem pár 100 métert, akkor is szakadt róam a víz és vert a szívem mint állat.

Előző nyáron volt durva, le is voltam fogyva 80 kiló alá, éreztem, hogy sokkal energikusabb vagyok, túráztam is akár nyáron 30-40 fokban is. Sokkal kellemesebbnek éreztem mint otthon dögleni a 40+ fokos lakásban.

És azt vettem észre, hogy már nem vagyok annyira izzadós, nyilván keményebb terhelésnél lever a víz, de nem fürdök izzadtságban egy sima nyári sétától.

2022. febr. 1. 22:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Az adott országban az átlag életszínvonal és az élettartam általában együtt csökken vagy emelkedik.
2022. febr. 2. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!