Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jól látom a dolgot?

Jól látom a dolgot?

Figyelt kérdés
Az életben valaki mindenféle erőfeszítés nélkül a csúcsra ér, ő kapja a jó géneket, a jó anyagi hátteret stb. Más meg megdöglik éhen, süketen, vakon, nyomorékként születik és él. Avagy valakinek egész életében ki van nyalva a picsája, míg valaki meg azért született hogy szenvedjen. Akárkin segítesz, mindig lesz valaki aki nyomorogni fog.
2022. jan. 29. 17:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ez a gondolatsor folyton befúrja magát az elmémbe, nem tudok tőle szabadulni néha.
2022. jan. 29. 17:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
igen.. és mi a kérdés? Ez már így megy, mióta világ a világ.
2022. jan. 29. 17:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, nem egy jó hely ez a világ.
2022. jan. 29. 17:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

a világ egy hely.. se nem jó se nem rossz.. ezek mind ember alkotta fogalmak.

Az oroszlán rossz, mert megeszi a zebrakölyköt? Vagy az aszteroida rossz, mert belecsapódik egy lakott bolygóba és szétzúzza azt? Az emberi megfogalmazás szerint rossz.

2022. jan. 29. 17:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Én nem szeretem, bár ez kva mindegy.
2022. jan. 29. 17:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Nagyon szűklátókörű vagy. Néhanapján kicsit nézz fel az égre. Értsd ahogy akarod.
2022. jan. 29. 17:37
 7/11 A kérdező kommentje:
Jaj ne, csak nem hívő vagy?
2022. jan. 29. 17:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ez mennyire lesz kielégítő.

Dee az utolsó mondatban jól megragadtad a lényeget. Erre a jelenségre értelmezhető a yin & yang szimbólum. Negatív és pozitív egymásba fut sötétség és világosság vagy akár jó és rossz is azt hiszem.

A lényeg az, hogy a kettő nem csak hogy egyszerre jelen van, hanem nem is értelmezhető egymás nélkül. Maga a létezésük vagy létezés feltétele az, hogy legyen két oldal ami vaéójában igazából egy kontinuum két végpontja.

Pl. az űr végtelen sötétsége nélkül nem tűnnének ki a csillagok. Ha minden csak fénylene az pontosan ugyanannyira lenne semmi mint a teljes sötétség. Ezért kellenek egymásnak. Egy fehér papírra is csak fekete tintával tudsz csak írni stb.

Ettől még nem tudom mitől függ, hogy ki kapja a jó részt és ki a szenvedést ez a része valóban igazságtalannak tűnik. Ez valószínűleg egy mélyebb része a megértésnek.

https://www.youtube.com/watch?v=siwwpcTEmoE

most hírtelen ezt találtam de ha megfogott érdemes még tőle keresni ezzel kapcsolatban hosszabban is kifejti valamivel ha rákeresel egy előadásban youtubeon

2022. jan. 29. 17:53
 9/11 anonim ***** válasza:
nem vagyok hívő :)
2022. jan. 29. 23:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igazad van.

Az élet igazságtalan. Én csúnya vagyok, 20 évesen rohadnak a fogaim pedig mosom, nagyon könnyen hízom és sosem volt saját szobám. Ja, és mikor 5 éves voltam, meghalt anyukám, aki amúgy sosem szeretett.

Mégis szép az életem és szeretek élni. Képzem magam, tanulom ami az álomszakmám és 2 év mulva, diplomával megyek kifele nettó 2.000 eurót keresni. Van párom aki szeret. Edzek és igényes vagyok. Próbálok olyan embereket találni akikkel kölcsönösen hozzá tudunk tenni a másikhoz. Megtanultam főzni, és van egy-két sport amivel szemezgetek hogy kipróbáljam (jóga, rúdtánc). Leküzdöttem egy 3 éves depressziót még egyetem előtt.

És az élet erről szól. Hogy akármilyen szær, nem azzal nyugtatod magad hogy van akinek rosszabb, de nem is azzal spannolod hogy másnak mennyivel jobb, és ez olyan igazságtalan. Hanem amit TE kaptál, amik a TE lehetőségeid, képességeid, körülményeid, abból kihozod a legtöbbet.

Rengeteg ember van aki betegen boldog, másokat inspirál és maradandót alkot a világban, más meg gazdag családból származik, minden a sægge alatt van és drogozik mert kilátástalannak, értelmetlennek érzi az életét.

Az élet nem egy tündérmese, ahol azt kapod amit megérdemelsz, mindenki egyenlő és hú de szupi minden. Az emberek ezt nem tudják elfogadni. A vallás is eköré épül (ez egyéni vélemény!), hogy vagy azt magyarázza meg, hogy erről mi tehetünk (eredendő bűn), vagy azt mondja hogy ne aggódj, lesz ez majd jó is (mennyország).

Senkit nem érdekel a problémád, az életed. Elillanó porszem vagy egy gyorsan örlő gépezetben. Nem tudhatod hogy meddig vagy itt, és mi lesz utána. Nem tudhatod hogy lesz-e a világon súlyos járvány mikor üt be a klímakatasztrófa, meddig bírja a gazdaságunk a fosszilis energiaforrások rohamos fogyását, a társadalom elöregedését, vagy a nonprofit szakmák (amik a jövő zálogai) megüresedését (oktatás, eü). A jövő ijesztő és kiszámíthatatlan, folyamatos bizonytalanságban vagy.

Így hát egy lehetőséged és célod van a rövidke időd alatt: hozd ki belőle a legtöbbet, nem foglalkozva azzal hogy hogyan érkeztél, és hogyan fogsz távozni.

2022. jan. 30. 02:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!