Milyen hobbijaitok vannak?
Kézilabdázom, imádom, de durva sport. Ha azért kérdezed, mert hobbit keresel, (pl sportot) akkor ajánlom neked a röplabdát kezdésnek, hogy ismerkedj a kéz-láb koordinációval (nem tudom hogy írják), a labdával és a csapatjátékkal.
Amennyiben ki szeretnéd próbálni a kézilabdát, először egy utánpótlás egyesületben próbálkozz, ott nem veszik olyan komolyan, mint például egy fradiban.
Olvasás: gyerekkorom óta nagyon szeretek olvasni, ma már mindenféle korszakból és témában olvasok. Tavaly 107 könyvet olvastam ki, de az elolvasásra váró könyvek listája egyre inkább bővül.
Írás: szintén gyerekkorom óta érdekel, alapvetően fantasy és fikciós regényeket írok. Jelenleg éppen folyamatban van az első regényem kiadása.
Színjátszás: a városunkban van egy kisebb, független színház, itt szoktam fellépni a társulat miatt. A karantén alatt egymáshoz jártunk át és ott vettünk fel különböző snitteket.
Filmezés: Tervben van, hogy majd filmeket forgassak és készítsek, jelenleg (részben a kialakult helyzet miatt) inkább a barátaimmal szoktunk rövidfilmeket csinálni, illetve kipofozom a forgatókönyveimet.
Fotózás: Részben a filmezésből ered, de kamasz korom óta önmagában elkezdett érdekelni, főleg utazások során.
Íjászat: Ezt a karantén alatt kezdtem el, mert a szomszédunk íjászattal (is) foglalkozik, engem meg már egy ideje foglalkoztat, így egymásra találtunk.
Úszás: Nagyon szeretek úszni, ami vicces, mert alsós koromig rettegtem a vízből. Nem űztem soha verseny szinten és nem is tervezem.
Korcsolyázás: Sajna ezt csak télen tudom űzni, de kifejezetten szeretek műkorcsolyázni.
Lovaglás: Kamasz koromban kezdtem el, aztán egyre jobban rákaptam a dologra. Nem űztem soha verseny szinten és nem is tervezem.
Túrázás: Kifejezetten szeretek hegyet mászni
Extrém sportok: Ez nem olyan rendszeres, mint az eddigiek, inkább csak akkor űzöm, ha lehetőségem van rá, ami főleg utazások során történik meg.
Utazás: Az egyik legfontosabb hobbim (bár mindegyiket annak tartom), egyszerűen imádok új helyeket felfedezni, legyen szó egy hegységről, egy fővárosról vagy egy apró faluról.
Nyelvek: A magyar mellett kettő másik nyelvet beszélek felsőfokon és egyet középfokon, és négyet alapszinten (ebből kettő holt nyelv), de számtalan nyelvet szeretnék megtanulni a jövőben.
Mitológia: Számtalan nép mitológiája és hitvilága foglalkoztat, szerintem egy kifejezetten érdekes téma, főleg, ha azt nézzük, hogyan vannak jelen napjainkban.
Történelem: Nem minden, de vannak bizonyos történelmi korok, családok és események, amik kifejezetten foglalkoztatnak.
Művészet: Én magam csapnivaló rajzoló és festő vagyok, de évek óta szenvedélyem a művészettörténet.
Zene: Ide csak a zenehallgatást, egy minimális zenetörténelmet és a barátomnak, aki zenész is, való tanácsadását értsd, közel se olyan komoly, mint az előzőek.
Nem tudom, mennyire hobbi, de akármikor tehetem vagy a párommal vagy a barátaimmal vagy a családommal (bár ez ritkább, mert külföldön élek) szervezünk valamilyen programot, ami közel bármi lehet, amíg élvezetesnek tűnik.
Huh, jó hosszú lett, remélem azért nem untattalak halálra. :D
26/N
Olvasás: függő vagyok 4 éves korom óta. Meg se merem tippelni, hány könyvet olvastam el eddig, a gyerekkorom nagy részét könyvtárban töltöttem, olvastam, ha kellett, ha nem. Ha 2 napig nem tudok beleolvasni semmibe, ami nem szakmai, már minden bajom van.
Éneklés: ez már sajnos nem igazi hobbi, 4-19 éves koromig nagyon meghatározó dolog volt az életemben de egyetem alatt már nem fért bele. Időnként színházaztam is, ahol hol énekes, hol táncos szerepem volt, musicalben mindkettő.
Balett: időszakos kihagyásokkal (nincs tanár, nincs pénz, sérülés) 5 éves korom óta csinálom. Az egyik legnagyobb teljesítményem az életben, hogy baleset után 4 év kihagyással újra tudtam kezdeni, pedig eleinte azt mondták, hogy sosem fogok rendesen járni. Most is ez ment meg attól, hogy eltunyuljak a home office ülőmunka mellett, heti 10 órát tudok rászánni jelenleg, ez a napom fénypontja.
Jóga: a baleset miatti balett-kihagyáskor kezdtem el, rehab után ajánlotta a gyógytornász. Ezzel hoztam fel magam olyan szintre, hogy újra tudjak balettozni. Mostanság viszonylag ritkán, kiegészítésképpen csinálom, főleg nyújtó gyakorlatokat.
Íjászat: 16 évesen kezdtem, sajnos mióta elköltöztem, nincs hol gyakorolni. Remélhetőleg ha majd lesz otthonom és kertem, tudok vele újra foglalkozni.
Rajzolás/festés: szerintem ez volt a legelső hobbim. Sokáig nem szerettem a festést, mert csak vízfesték volt, így maradtam a grafitnál, szénnél, egy ideig próbálkoztam pasztellkrétával de az abbamaradt. Utána találkoztam az akrillal és átálltam festésre, mostanában meg bejött mellé a digitális rajzolás is. Ahogy nézem, ez a hobbim az olvasás mellett a legstabilabb, mert nem befolyásolta az egészségem vagy az anyagi helyzetünk, max az idő de az sem sokat. Még akkor is csináltam, amikor tanulás mellett dolgoztam éjszakánként.
Szeretek berúgva szép nőkkel és férfiakkal hajnalig shuffle-zni.
Mondjuk ez csak időszakos hobbi és közel sem krónikus. Az értelmesebbek valamennyire összefüggenek a mindennapjaimmal. Talán azt tudom kiemelni, hogy verseny-addict vagyok.
Olvasás: kicsi korom óta szinte falom a könyveket, általában az elrugaszkodottabb történeteket kedvelem, a maguk kis külön világával, de mostanában kicsit rákaptam a YA műfajúakra.
Utazás-kirándulás-túrázás: 14 éves koromig volt egy kutyánk, aki szerintem még nálam is jobban imádta a természetet :D Sok helyre eljött velünk, és egyszerűen természetes volt, hogy a család hétvégente 1x minimum elmegy egy több órás kirándulásra. Nagyon fel tud tölteni pár óra a szabadban, jó társasággal, távol mindentől. Szeretek új helyeket is felfedezni, geoládákat keresni.
Nyelvtanulás: az angollal kezdődött minden; sajnos általánosban nem volt túl erős az angoltanítás, így egy rakat dolgot már akkor autodidakta módon tanultam meg, pusztán azért, mert tetszett a nyelv és érteni szerettem volna a könyveket, sorozatokat. Aztán utána jött még 2 nyelv (egyik a gimim miatt) és közben rájöttem, hogy tehetségem is lehet hozzá, valamint élvezem is.
Sütés-főzés: nem voltam teljesen 17, amikor rákaptam. Élvezem is, dicséreteket is sorra kapok (lekopogtam) és szeretem a kicsit nagyobb kihívást jelentő recepteket.
Lovaglás-úszás: mindkettő többször visszaköszönt már az életemben, és a mai napig szeretem űzni őket, bár egy sérülés miatt most nagyon vigyáznom kell a térdemre, így nagyon kevésszer sikerül csak mostanában.
Zenehallgatás és sorozatnézés is a hobbijaim közt van, bár ezekről nem tudok semmi különlegeset írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!