Na, kedves kávéfogyasztók, mit szóltok hozzá, hogy bizonyítottan rákkeltő a kávé hatása?
Schmidt Noémi, a Nébih Analitikai Nemzeti Referencia Laboratóriumának munkatársa az akrilamid mértékét mérte a kávéban. A vegyület az idegrendszerre van hatással, de nagy eséllyel rákkeltő is lehet.
Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és a feldolgozás módja eltérést mutathat a vegyület mértékében – olvashattuk a Laboratórium.hu oldalán.
Eddig se érdekelt, mostantól se fog.
Napi egyszer ("durva" esetben kétszer kávézom), de egészségesen élek: sokat mozgok, figyelek a táplálkozásomra, kábítószert és cigit egyáltalán nem használok, alkoholizálni pedig évente párszor szoktam, akkor is mértékkel.
Nem egy latte fog a sírba küldeni.
És te, kedves kávét nem fogyasztó, mit szólsz, hogy a kávéfogyasztás
1) colorectalis carcinoma esetén csökkenti a mortalitást? [link]
2) hogy nem növeli egy rakás ráktípus gyakoriságát, az endometriumcarcinomáét pedig csökkenti? [link]
3) véd a májrák ellen? [link]
4) véd a cukorbetegség ellen? [link]
Tudod attól, hogy a kávéban van egy anyag, ami ELMÉLETILEG rákkeltő LEHET, attól a kávé még nem csaj egy anyagból áll. Összességében a hatása pedig a tudommány jelenlegi állása szerint inkább pozitív, mint negatív.
Kérdező! Tudod értelmezni azt a szót, hogy "lehet"....???
A só is lehet halálos. Sőt, a víz is! :-DDD
Anyám azóta iszik kávét minden reggel, amióta az eszemet tudom. És milyen roppant érdekes, nem rákos... Kérdező ha nem tudnád, a horkolás életveszélyes. A lassú ebéd pedig gyors halálhoz vezethet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!