Ateisták! Ti eddig mit mondtatok a Bibliáról a gyerekeiteknek?
Mivel a Biblia és egyéb vallások szent könyveinek ismerete az általános műveltséghez tartozik, meséltem nekik történeteket.
Mint pl. Dávid és Góliát, a salamoni bölcs döntés, Jézus csodái stb.
Ugyanolyan szívesn hallgatták, mint Hófehérkét vagy Hamupipőkét.
A Biblia nem mesekönyv szintjén van...... Vannak benne részek, amiket gyereknek csak fel se szabadna olvasni belőle
A mesékben a történelmi események nincsenek ilyen jól kidolgozva és ebben lényegében "fontosabb" tanítások is vannak, tehát aki aki szimplán mesekönyv ként jellemzi a Bibliát a gyerekének "szülőként az irtó buta
Most ezt Ateistakent írtam...
A Biblia érdekesen lenne csak mese....
Akkor beidézem ide is a válaszomat, amit ugyanerre az eszmefuttatásra privátban írtam :)
Az erősen mesétől függ, hogy mennyire vannak kidolgozva a történelmi események. Vannak mesék, amik kifejezetten azokat dolgozzák fel.
A fő különbség szerintem ott van, hogy a mesekönyveket senki nem próbálja meg valóságként eladni, a mesekönyvek dedikált célja az, hogy meséket adjanak át. A Bibliánál pedig nagyon nem ez a helyzet.
@15: Az eladást nyilván nem úgy értettem, hogy a bolti eladó adja el annak :)
A kereszténység maga adja el valóságként. A Bibliának az volt a dedikált célja, hogy az emberek azt higgyék, a valóságot írja le. Erre próbáltam utalni.
Igen az a célja, hogy " az ember valósnak higgye", de nem kötelező valósnak hinni ezt a szentkonyvet
Nincs kormanyrendelet, hogy ateista nem létezhet
A vallásoknak meg pont az a lényege, hogy valaki valósnak higgye megtisztelje.... Van benne egyébként sok valóságos elem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!