Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek a halála viselt meg a...

Kinek a halála viselt meg a legjobban és mennyi idő volt, amíg fel tudtad dolgozni a veszteséget, túl tudtál lépni a gyászon?

Figyelt kérdés
2022. jan. 12. 06:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A barátomé. Hosszú időbe telt feldolgozni. Még most is sokszor eszembe jut, pedig 25 éve volt.
2022. jan. 12. 06:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Barátod mint barát, vagy barátod, mint társad?

Beteg volt, vagy baleset?

2022. jan. 12. 06:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Másodunokatesóm. 4 éve lett öngyilkos karácsonykor, még mindig nem tudtam feldolgozni és szerintem nem is fogom tudni. Nem tudjuk az okát, nem beszélt senkivel, nem volt ismert problémája és nem hagyott búcsúlevelet.
2022. jan. 12. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire nem tragikus, mint a fentiek, mert idős volt már, de apai nagymamámét, aki felnevelt.

Nem vagyok benne biztos, hogy feldolgoztam. Terápiára szeretnék járni, ahol meggyónom az ápolásakor elkövetett hibákat és feldolgozom az elvesztését.

2022. jan. 12. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Papámé, nem volt időm gyászolgatni, 2 nap múlva született az első gyerekem, költöznöm kellett stb
2022. jan. 12. 08:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámé. Most február 2-án lesz 5 éve. 12 évig küzdött a daganattal és 56 évesen halt meg.

Már sokkal jobb, mint az első 1-2 évben, viszont a különböző évfordulókor, ünnepnapokkor, karácsonykor mindig sokkal szomorúbb leszek. Még nem vagyok rajta 100%-ban túl, de szerintem egy szülő elvesztésén soha nem lesz túl az ember. Az űr akkor is ott marad benned életed végéig.

2022. jan. 12. 08:49
 7/10 A kérdező kommentje:

Részvétem nektek. Nekem a testvérem halt meg hirtelen 16 hónapja és nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe többször is.

Sokszor megkapom, hogy túl kellene lépnem már rajta, de úgy látom, nem vagyok egyedül aki nem lép túl a gyászon a gyászév letelte után rögtön.

2022. jan. 12. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, 16 hónap nem hosszú idő szerintem, pláne váratlan halálesetnél. Nekem kb 2 év volt mire magamhoz tértem, de ez se jelent teljes feldolgozást.

Neked is és a többi válaszolónak is erőt és megnyugvást kívánok!

(#3 voltam)

2022. jan. 12. 14:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Fogadd őszinte részvétemet.

Nekem ez a cikk sokat segített: [link]

Elkezdtem naplót írni Anyának címezve és minden eseményt, amit fontosnak tartottam leírtam, hogy ő is részese legyen ennek.

2022. jan. 12. 14:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Szerintem se hosszú idő ez.

Én is olvastam ezt, amit a 9-es linkeltél (ha nem is ugyanezen az oldalon)

Néha kicsit mintha könnyebb lenne, aztán rosszabb.

De legalább annyiban megnyugodtam, hogy nem abnormálisak az érzéseim, mint ahogy néhányan be akarják állítani.

Remélem, mindnyájan megtaláljátok a magatok útját a feldolgozáshoz és a megnyugváshoz.

2022. jan. 12. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!