Hitetlenként hogy dolgoztad fel a közeli szeretted halálát?
Azért írtam hitetlent, mert olyanok válasza érdekel, akik semmilyen túlvilági eseményben, tehát reinkarnációban, szellemvilágban, semmi hasonlóban nem hisznek.
Vesztettél már el közeli hozzátartozót? Volt a gyászfolyamatban olyan időszak, amikor próbáltál hinni a túlvilágban, vagy végig tudomásul vetted, hogy ő nincs többé, megszűnt, földdé vált, vagy elégett és soha többé nem látod?
Mit gondolsz, mennyire volt neked nehéz a veszteség feldolgozás, mondjuk egy olyan gyászolóhoz képest, aki hisz valamilyen folytatásban? ("olyan gyászoló" alatt olyan személyt értek, akivel közösen vesztettetek el valakit, tehát pl. az anyukád halt meg, és te nem hiszel, de a testvéred igen)
Nehéz feldolgozni.
De ettől még egy hit nélküli ember nem fog hinni.
Én úgy vagyok vele, hogy az élet olyan, amilyen. Nem fog megváltozni attól, hogy én mit hiszek.
TEHÁT én igyekszem megtudni a valóságot amilyen pontosan csak lehet, és utána nem érdekel, hogy még ki mit talál ki megnyugtatásnak.
Amúgy a hittel vigyázni is kell, kérdező!
Hallottál már arról a 10 éves kislányról, aki apja halála után megölte magát?
Rendes, szerető családban élt.
Búcsúlevelet írt az édesanyjának, amiben bocsánatot kért, de nem bírja elviselni az édesapja hiányát, és odamegy hozzá a mennyekbe.
Ridegen fog hangzani, talán még minuszba is fognak pontozni, de:
"A holtakat semmi nem hozza vissza, az élők viszont éhesek."
Igazából ez agyban dől el, hogy tudsz-e a jelenre és a jövőre koncentrálni, vagy pedig leragadsz ott, hogy miért pont most és miért pont neki kellett elmenni...
Ne nézzetek pszichopatának, a gyász folyamata nálam is ugyanúgy működik, megsiratom, hiányzik, de azt kell elfogadni, hogy az élet megy tovább akkor is, ha a szeretteink távoznak. Nem szabad összeomlani, és valami nem létezőben keresni a vigaszt vagy a magyarázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!