Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy okos vagyok?

Honnan tudom, hogy okos vagyok?

Figyelt kérdés

Nem tartom magamat okosnak. Most akarok majd egyetemre menni de nem tartom magamat elégnek. De nem csak emiatt gondolom ezt hanem, hogy hogyan fogok boldogulni az életben. Ehhez valamiféle értelem kéne meg átlátás. Sok mindenhez nem értek és sok dologban az összefüggést sem látom és vannak olyan dolgok amik nekem nehezebben mennek mint másoknak. mint pl. a jogsit megcsinálni nekem nagyon nehéz és sok idő volt, másnak meg simán ment, de ez csak egy példa a sok közül.

Mihez kezdjek ennek a tudatában?

2022. jan. 8. 00:18
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Csak szorgalom kérdése. Szorgalommal a szakok 95%-át ellehet végezni, mégha kettessel is. Persze ha nincs hozzá érzéked, eszed, sose leszel jó szakember, de lesz diplomád.

Ne lustulj el, ennyi az egész.

2022. jan. 8. 00:55
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Teljes mértékben attól is függ milyen szak, pl nekem szerintem nem is kellett hajtanom semmit és van diplomám (nem volt túl vészes).

De azt is tudod csinálni, hogy elkezded és majd meglátod mennyire jön be, sokan hagyják ott fél év után mert rájönnek, hogy mégsem az a jó irány és mennek másik szakra vagy dolgozni. De ne parázz majd érzed ezt, hogy hogyan megy.

2022. jan. 8. 01:10
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

Mennyire megy a keresztrejtvények, logikai rejtvények megfejtése? IQ-teszt? Iskolai jegyek? Mit tart rólad a környezeted, tanáraid?

Ezek alapján kb be tudod lőni.

2022. jan. 8. 01:58
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Magas intelligencia ismérve, hogy helyesen lásd és kezeld az életedben megjelenő szereplőket, jellemzőket, kapcsolatokat, műveleteket, állapotokat, folyamatokat.

Folyamatosan figyelj ezekre tanulás során is, alkalmazva még a logika tudományát, a lelki és testi alapozást és akkor valóban okos leszel.

Sőt, nagyon intelligens leszel.

2022. jan. 8. 08:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Nem töltöttem ki semmi ilyen iq tesztet vagy teszteltem magam, én szimplán látom ezt magamon. Most az eddigi sulis jegyeim se hiszem, hogy mérvadóak van olyan tanár akinél kettes az nagyon jó jegy van akinél ötösön kívül nem lehet mást szeretni... Szóval maradnak ezek amiket felsoroltam.

Az egyetemet pedig mindenképpen megpróbálom, ha már van lehetőségem oda menni kihasználom maximum tényleg ott hagyom ha nem vagyok rá képes. Sokan így vannak ezzel. De ez nem változtatna azonm hogy úgymond újabb kudarc és csak beigazolódik amit érzek. Fogadjam el? Mit lehet kezdni?

2022. jan. 8. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Először kerülj be az egyetemre és ott majd ráérsz aggódni, hogy menni fog-e.
2022. jan. 13. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!