Én olyan butának érzem magam a mai világban,más is érzett már ilyet?
Azért vagy csak buta, hogy így tekintesz magadra, mindenkinél van okosabb, műveltebb ember, ha te is jártál volna egyetemre akkor is érezhetnél így, mert náluk is van okosabb. Nem a suli a lényeg, nem az határozza meg csak hogy mennyire okos valaki.
Nekem is van olyan haverom aki 100 szor komolyabb iskolát végzett, de valamihez sík hülye.
A diploma egy adott szakterületen történő munkavégzésre jogosít fel. Analógiával: Hiába tudsz vezetni, ha nincs jogsid, akkor tilos.
Nem egy papírtól leszel okosabb, nyolc általánossal is lehet valaki művelt/olvasott, ez rajta áll. A lexikális tudás önmagában nem ér semmit, ha nem vagy képes gyakorlati hasznát venni.
2/
De a fizetéseket meg sokszor az iskola határozza meg minél nagyobb papír annál több fizetés vagy könnyebb munka.Sajnos az embereket pénzben mérik kinek mennyi az ára :(
6/
Ahogy írtam szakmám nekem is van amit rendes nappalin végeztem az utálom konkrétan abban nem is dolgoztam csak az egyik válfajában,én mást akartam tanulni de nem engedték.Az okj papírosakból szintén egy nem a kedvencem csak xy dolog miatt csináltam meg a másikat meg sosem használtam még.Érettségim az nincsen közép suliban 3 éves volt még az iskolám az utolsók között aztán elvégeztem dolgoztam,aztán érettségim nem lett mikor megpróbáltak rábeszélni beiratkoztam de elmaradt nem volt elég jelentkező de nem is érdekel szóval 3 év mindenféle hülyeség tanulása megint,tudom ezzel nyílna meg a világ de engem azok a tantárgyak nem érdekelnek viszont ugye azt tartják az érettségizettekről,hogy alap műveltek vagy,hogy mondják közben max egy csomó csak át bukdácsol szerintem nem egy érettségi az alapműveltség.
6/
Milyen szakmád van amúgy?Én gyártósorra biztos,hogy nem akarok kerülni még nem is a munka a gáz hasnem,hogy szarrá hajtják az embereket szar pénzért szóval a kereset a gond de most nem csak a gyári munkára értem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!