Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan képezze magát az, aki...

Hogyan képezze magát az, aki okos, de rettenetesen lusta és közömbös minden iránt?

Figyelt kérdés

Rettenetes lusta egy ember vagyok, soha semmit nem csinálok. Iskolában sosem tanultam, de egyetemig eljutottam. 4 évig még a leckét sem írtam meg, jegyzeteim sem nagyon voltak, de 4 egész alá nem ment az átlagon soha. Érettségire sem készültem, és 60% alatti eredményem nem lett. Látom magamban a potenciált, tudom hogy én is meg tudnám csinálni a feladatokat. Főleg a matekkal állok hadilábon, mivel az olyan tárgy amihez le kellene ülni és gyakorolni. Mostanában jött meg a kedvem az elméleti matematikához, viszont úgy nehéz lenne belekezdeni, hogy az alapokat sem tudom kívülről.

Szeretnék matekozni, olvasni, viszont annyira lusta vagyok, hogy az ágyból sem kelek ki. Nézem a macskás videókat és lebzselek. Lassan kettő hete járok egyetemre és jegyzeteim sincsenek.

Nem tudom min kellene változtassak. Mi lehet az ami megmozdítana? Gondoltam, hogy elnézek az egyetem tanácsadójához, hátha tud segíteni.

2021. szept. 16. 09:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Keress olyan szakterületet magadnak, ahol azt kell megoldanod, hogy más dolgozzon helyetted, mondjuk egy gép.
2021. szept. 16. 09:48
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
🤦‍♂️
2021. szept. 16. 09:51
 3/17 anonim ***** válasza:
38%
Sehogy. Komolyan. Maradj a macskás videóknál, hozzáállás nélkül úgyse viszed semmire.
2021. szept. 16. 09:57
 4/17 anonim ***** válasza:
2021. szept. 16. 10:02
 5/17 anonim ***** válasza:
21%
Manapság ilyen emberek járnak egyetemre, szégyen a mostani felsőoktatás.
2021. szept. 16. 10:23
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem kell a #3-as válaszolót lepontozni. A negatív motiváció sok esetben meglepően jól működik. Szeretnék én a hozzáálláson változtatni, de érzem, hogy egyedül nem fog menni. Ezért írtam ki ide is, de sejtem, hogy jobb lesz, ha elmegyek a tanácsadóhoz. Tisztában vagyok vele, hogy a nagy ''eszemmel'' kb.a seggemet törölhetem jelenleg. Lehetek akármennyire talpraesett, találhatok egyszerűbb és gyorsabb megoldást, lehetek akármennyire kreatív, ha nincs mögötte valós lexikális tudás és kemény munka, akkor tényleg semmire nem fogom vinni. Nem igazán értem, hogy mi a szégyen abban, hogy hozzám hasonlók járnak egyetemre. Legalább azt lehetne értékelni, hogy igyekszem korrigálni a hibáimat. Jelentkeztem olyan kurzusra is, ami különbözó tanulási módszereket mutat be. Hátha a tanácsadó és ez a kurzus megmozdít annyira, hogy utána magamat tudjam mozdítani előre.
2021. szept. 16. 10:33
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Nos, alapvetően ez a kettő kiüti egymást. Tehát ha okos vagy, akkor lusta nem lehetsz, ha utóbbi, akkor előbbi ugye. Ami viszont fontos lenne, a megfelelő táplálkozás, vitaminbevitel. Ez önmagában is elég lehet. Az meg, hogy 2 hét alatt nincs jegyzeted.... Nem leszel kevesebb tőle, nincs sok releváns dolog tulajdonképp, amit fontos lenne jegyzetelni valójában. Víz, Vitamin! Ennyi a lényeg, amit próbálj meg.
2021. szept. 16. 10:38
 8/17 anonim ***** válasza:

Egy napirend megtervezéséhez is lusta vagy ?

Összeírod, ébresztő beállít (akár több is másik telefonról hogy tuti legyen) felveszed a kapcsolatot a többi egyetemistával, elkéred az eddigi jegyzeteket, és másnap nekiállsz.

Ha az nem megy, és csak a további helyzetben tengődve képes lennél még esetleg "végig szenvedni" 1-2 évet (és költeni a szüleid és az állam pénzét), akkor inkább ne tedd, vagy halaszd el.

Nem kötelező mindenkinek egyetemre járni, volt egy ilyen gimis osztálytársam mint te, ő is szenvedett pár évet utána kibukott, azóta recepciós és teljesen okés élete van :D

Amúgy nagyon irigylem az ilyen embereket, nekem az érettségi kettes is napi több óra tanulást jelentett :D

2021. szept. 16. 10:40
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy lehetséges hogy enyhén depressziós vagy ?
2021. szept. 16. 10:42
 10/17 A kérdező kommentje:

Napi szinten vágyom a halálra. Disszociáció, pszichózis, nagy valószínűséggel skizotípiás személyiségzavar, de nem járok pszichiáterhez, nem volt szimpatikus és messze van tőlem az épület. A család szeret vitázni és nagy ritkán verekedni, így nem meglepő. Terrorban tartottak kiskorom óta, a tanulást is azért hagytam abba. Inkább pótcselekvésekre szántam az időt, amik apró cseppnyi boldogsággal töltöttek el. Már nem igazán tölti ki az űrt semmi, szeretném a tanulást abba a tátongó kráterbe beszorítani.

Megpróbálok majd napirendet összerakni. Jó lenne most hozzászokni az egyetemi élethez, amíg nincs sok órám. Legyen meg egy rutin.

2021. szept. 16. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!