Hogyan képezze magát az, aki okos, de rettenetesen lusta és közömbös minden iránt?
Rettenetes lusta egy ember vagyok, soha semmit nem csinálok. Iskolában sosem tanultam, de egyetemig eljutottam. 4 évig még a leckét sem írtam meg, jegyzeteim sem nagyon voltak, de 4 egész alá nem ment az átlagon soha. Érettségire sem készültem, és 60% alatti eredményem nem lett. Látom magamban a potenciált, tudom hogy én is meg tudnám csinálni a feladatokat. Főleg a matekkal állok hadilábon, mivel az olyan tárgy amihez le kellene ülni és gyakorolni. Mostanában jött meg a kedvem az elméleti matematikához, viszont úgy nehéz lenne belekezdeni, hogy az alapokat sem tudom kívülről.
Szeretnék matekozni, olvasni, viszont annyira lusta vagyok, hogy az ágyból sem kelek ki. Nézem a macskás videókat és lebzselek. Lassan kettő hete járok egyetemre és jegyzeteim sincsenek.
Nem tudom min kellene változtassak. Mi lehet az ami megmozdítana? Gondoltam, hogy elnézek az egyetem tanácsadójához, hátha tud segíteni.
10
Ezzel is kezdhetted volna... muszáj lenne valahogy kezelni ezeket.
A legjobb lenne megpróbálni egy másik pszihológust/pszihiátert, de a gyógyszerekkel csak óvatosan!
Amúgy az a jó hír, hogy rengeteg tanulásban sikeres mentális ember van.
Amúgy kolis vagy ? Ha igen, vedd ki a részed a kolis életből, az is segíthet.
Jobbulást!
Macskás videók helyett nézz motiválóakat egy párat. Pl jegyzetelőseket(amiben mutogatja milyen csecsepicsa módon írja a dolgait, a 800 tollával😂), tanulósat, ilyesmi.
Nekem meg szokta hozni a kedvem az ilyen egy kis időre, főleg a takarítós, rendszerezős fajták, van ,hogy egész délután punnyadok, és nézem őket, de este már azon jár az agyam ,hogy mi mindent fogok megcsinálni belőlük. 😀 Ez a lelkesedés nálam ki szokott tartani egy darabig utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!