Miért éjfélig +kicsit petárdáznak meg tűzijátékoznak szilveszterkor az emberek, miért nem éjfél után az új év örömére?
Figyelt kérdés
Már délutántól, kora estétől mennek a puffogtatások, egészen éjféli koccintásig. Majd ahogy eljön az éjfél, még egy kis tűzijátékozás, petárdázás van, aztán mint amit elvágtak, mindenki egyszerre abba hagyja.
Pedig nem az új év örömére, annak köszöntésére lenne logikusabb?
2022. jan. 1. 10:21
1/5 anonim válasza:
Búcsúztatják az évet.Lezárnak egy korszakot. Nem bírják ki, elfogy a tűzijáték. ;)
2/5 anonim válasza:
Éjfél után kezdődik minden szilveszteri buliban a nagyüzemi vedelés, akkor már pohárral vagy üveggel lesz tele a kezük és annyira berúgnak, hogy állni sem tudnak, nem hogy tűzijátékozni.
3/5 anonim válasza:
Mert 6-tól már lehet. Mi utána hamarosan el is lőjük a tűzijátékokat, úgyis sötét van már akkor is, és a gyerekek nem maradnak még fent éjfélig, vagy tovább. Össze szoktunk járni baráti családokkal, osztálytársakkal. Így 8-9 körül már otthon van mindenki, el lehet rendezni a gyerekeket nyugodtan.
5/5 anonim válasza:
Én még hajnali 4-kor is hallottam petárdázást.
De azt én is tapasztaltam, hogy olyan 0:45 után van egy megcsendülés.
Ennek szerintem annyi az oka, hogy a tűzijátékot vásárolók nagyobb része kisgyerekes családapa akik csak a kicsik szórakoztatásáért lövöldöznek és mivel a kicsik hamar elálmosodnak, így hamar fel is lövik.
A petárdázók többsége az már a fiatalabb, bulizó réteg, ők szintén hamar eldobják mert utána a sárga földig akarják inni magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!