Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mostanában miért jegyzik el...

Mostanában miért jegyzik el szinte minden ismerősömet egy fél év után, engem meg 1 és fél év után sem?

Figyelt kérdés
Még nem élünk együtt a barátommal, de nekem is jol esne, ha kifejezné hogy komolyan gondolja velem, és mennyire szeret.
2021. dec. 28. 08:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

A "fél év utáni eljegyzés" az nagy kapkodás...

Minimum két évet érdemes várni és együttélés is szükséges lenne, mert a "lakva ismeri meg az ember a társát" igaz, mégha e mondatnak rendkívül nagy negatív tartalma van, akkor is.

2021. dec. 28. 09:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem 10 év után jegyzett el a párom. Az utolsó 2 évben már eléggé pattantam a témára, és mindig ki voltam, ha valaki ismerősömet eljegyezték.

Szerintem a nagy átlagban kell 2 év együttélés, mire minden kiderül, mert annyi idő alatt már érhet titeket rossz is, meg jó dolgok is, illetve azért a hűség téma is megcsillan, illetve, hogy mennyire hagyjátok kihűlni a dolgokat, mennyire őrölnek fel a hétköznapok. Meg előjönnek a másik idegesítő dolgai, szokásai is. Mi a 10 évből 3at koliban laktunk, 2-t a párom szüleinél és 5-öt albérletben. Mindegyik más helyzet, más megoldandó problémákkal, szokásokkal, szóval elég sok szituációban kiismerhettük egymást.

Szóval ne legyél irigy arra, akit fél év után eljegyeztek, ott még lehet nem volt nagy konfliktus, meg akkor még minden happy. Másfél év után se vergődj látványosan a gyűrűért, főleg, hogy nem éltetek együtt. Hidd el ebben a szakaszban egy közös albérlet vagy együttélés többet jelent annál, mert ott derül ki igazán, hogy tényleg ezzel az emberrel akarsz együtt élni, mikor egy kis megfázástól a halálán van és te gondoskodsz róla az éjszaka közepén, mert lázas, amikor mosod a szennyes gatyáit, vagy mert épp litániárt tart, hogy minek neked még egy kabát/táska/cipő/ruha...., amikor neked kell eldönteni, hogy mit főzz mert neki 7-ből 6x mindegy, meg ilyen hétköznapi dolgok. hidd el sokat számít.

2021. dec. 28. 09:57
 13/20 anonim ***** válasza:

Mi ma vagyunk 3 éve együtt még sem jegyeztem még el.

Nekünk fontosabb terveink vannak pl. most házvásárlás. Tekintve a piacot fél évente óriási hitel meg ár emelkedések vannak.

Házasság mondhatni ráér. Ilyen kiadásokba a legkevésbé sem szeretnénk bocsátkozni, majd ha lesz saját otthonunk.

Kollégáék is pont lakást vagy házat szeretne már jó ideje, de most fognak majd egybekelni, jelenleg egyáltalán nem látja, hogy fogja tudni így megoldani meg mi lesz ebből. Az árak meg finoman szólva sem fogják bevárni, sőt... Egyre elérhetetlenebb.

Nálam pl. ez van.

Én ezt nem is feltétlenül értem mostanság, hogy jó pár ismerős is, gyerek, házasság elég hamar, csak azt nem tudom mire. Se pénz, se saját tulajdon, talán egyedül a kocsi adott, de az is már gyerekkel nagyon pici autó.

Nem igazán értem, hogy mire tervezik ezt.

2021. dec. 28. 10:12
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk mi építkezni tervezünk, amit babaváróból óhajtunk megoldani részben, annak meg feltétele, hogy házasok legyünk, persze idővel egyereket is szeretnénk. Igaz nem is 1 éve vagyunk együtt, hanem 5.
2021. dec. 28. 10:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert felelőtlenek a fiatalok (mondom ez 26 évesen) igaz, szerencsére ezek nagy része nem fog házasodni, de aki igen, ott hamar válás lesz.

Volt osztálytársaim/évfolyamtásaim között van pár ilyen, van ahol gyerek is sikerült...

Ez a kérdés amúgy ultragáz!

2021. dec. 28. 10:37
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

Megváltozott az értékrend. Vagy eretlenek a fiúk hozzá, clvagy szándékosan nem akarnak elkotelezodni. Aki 5-10 évet vár az mire vár? Vagy etikus hogy 8 év után jön egy konfliktus amit már nem bírunk akkor szetmegyunk? Ha házasok lennénk akkor vajon inkább megpróbálnank megmenteni? Vagy akkor azt éreznénk hogy jaj de jó hogy nem vagyunk házasok mert van esélyünk egy "jobb" társra akivel nem lenne ez a probléma?

Egyáltalán kit akarunk becsapni azzal hogy 2-5 év együttélés után a szakítás nem hagy olyan mely nyomot mint egy ugyanilyen hosszú házasság válással?

Nem akarok senkit megbántani mi kerek 10 év után hazasodtunk, az egész semmi nem jelentett mert már házasok voltunk igazából.

Kérdező, beszeljetek a terveitekrol őszintén! Nagyon nehéz, mert lehet hogy nem azt fogod hallani amit akarsz. Mert akkor jönnek a témák hogy milyen esküvő aztan hány gyerek és van hogy ekkor derül ki hogy mennyire másképp látja a két fél a dolgokat. És nehéz egy nagy szerelem hosszabb kapcsolat után elválni ha összeegyeztethetetlen. Eredetileg a jegyesseg volt a kapcsolat próbája. Nem biztos hogy hülyeség volt minden hagyomány.

2021. dec. 28. 12:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16

Másfél év még egyáltalán nem indokolja az eljegyzést, semmi értelme mert nem élnek együtt, 2-3 év együttélés után már után már van értelme, szerintem.

2021. dec. 28. 12:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömmel történt az eset, 1 év után gyűrű, aztán hamar össze is házasodtak, majd 1 hónap múlva el is váltak. Csak lestünk, hogy ez meg most mi? Nem lépett félre a csávó vagy ilyesmi, a csaj lépett le. De volt több hű de nagy hamar eljegyzős szerelem, aztán pár hónap után a lányok visszadták a gyűrűt, sokszor az első nagyobb konfliktus után, mikor kiderült, hogy nem csak méz-máz a társasélet.

Barátnőm 5 éve házasodott, igaz pocakkal, de mondta, hogy nem bánja, mert ő az Igazi, érzi 25 évesen. Nos gyerek megszületett, cseperedett, aztán 2 év után visszament a csaj dolgozni (egy helyen voltak a férjével, ott ismerkedtek meg), az egyik munkatárs csaj borította a bilit, hogy a barátnőmet bizony csalta a pasija amikor terhes volt és már nem járt dolgozni. Ezek egyből el is váltak, a leányzó azóta is egyedülálló anyuka, a csávó éli a világát, néha a gyerek miatt találkoznak és ennyi.

De az első komoly pasim is megcsalt, majd el is vette a csajt, gyereket is csinált neki, de aztán már azok is elváltak. Barátnőm párjának a baráti körébe tartoznak aztán onnan hallok felőlük, de legszívesebben azok is elfelejtenék egymást, csak hát ott a gyerek.

Sok pár van, akik a gyűrűtől el se jutnak az oltárig, csak azt már nem verik nagydobra.

2021. dec. 28. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez számít. Az exem is eljegyzett 1 év után, mégsem gondolta komolyan, rá fél évre szét is mentünk.

Férjem 4 év után jegyzett el, abból 3,5 évet együtt éltünk, rá fél évre összeházasodtunk. Azóta is együtt élünk, már 4esben a gyerekekkel.

2021. dec. 28. 13:15
 20/20 anonim ***** válasza:

17 fél év különbség van a másfél év és a 2 év között.

De én nem írtam konkrétan hogy hány év az ideális. Csak rá akartam mutatni, hogy végülis arról szól(na) az eljegyzés, hogy eldontom végre záros határidőn belül hogy őt választom társnak egy életre.

Nyilván ha nagyon hosszú ideig húzzák ezt a döntést annak is van üzenet.

Az is igaz, hogy sokan felelőtlenül házasodnak, na de nem lehet egyszerre igaz az, hogy nem számít, meg hogy rosszabb egy valas, mint egy szakítás. Ha rosszabb egy válás akkor igenis van jelentősége hogy van-e házasság, és akkor annak is ha nincs.

De felelőtlen eljegyzés nincs. Az eljegyzés ugyanis A Próbaidőszak.

(De manapság már nem mindig van így, tudom. De talán az jó volt régen, hogy egyértelművé tette a dolgokat hogy volt egy hagyományos menet, most meg kicsit zavaros víz van ami komplikalja ezt.)

#16 voltam

2021. dec. 28. 13:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!