Mi a véleményetek arról ha egy ember naponta azt akarja hogy lelkizzél vele és elvárja, hogy az ő dolgával foglalkozz?
Meg kell találni a megfelelő embert, akinek van igénye ilyenre. Ha rólad van szó és ez a problémád a barátoddal akkor beszéljétek meg!
Azt nem támogatom, hogy bárkinek is kellene folyamatosan a másik dolgával foglalkozni. Ezt el sem várhatja akárkiről van szó. Lelkizni pedig rendszeresen van, aki szeret van aki nem. Én nem szeretek gyakran lelkizni, meg nem az az ölelgetős, kimutatom mennyire szeretlek típus vagyok szóval egy ilyen embertől biztos menekülnék.
21/L
Átmenetileg, ha mélyponton van, érthető.
Hosszú távon nem működne. Mondanám neki, hogy most már álljon meg (lelkileg) a saját lábán. Ill. hogy egy barátság a kölcsönösségről (is) szól, nemcsak arról, hogy mindig a másik ad neki.
Adott esetben javasolnám, hogy forduljon pszichológushoz.
Volt egy ilyen barátom. Egyszerűen csak annyit foglalkoztam vele, ami az én időmbe (és idegrendszerembe) belefért. Ha csak két nap múlva tudtam válaszolni az üzenetére, akkor akkor. Ha csak fél órát tudtam telefonálni vele, akkor annyit. Sosem hánytam a szemére,
nem oktattam ki, de csendben meghúztam a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!