Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehet szeretni, és gyűlölni...

Lehet szeretni, és gyűlölni ugyanazt az embert?

Figyelt kérdés

2021. dec. 20. 07:01
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Persze.
2021. dec. 20. 07:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Gyűlölöm, mert nem úgy foglalkozik velem, ahogyan szeretném, de szeretem is, mert legalább tudja, hogy fontos vagyok neki.
2021. dec. 20. 07:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor éreztem ezt, mikor valakihez kötődtem és visszaélt ezzel és tönkretett azzal, hogy szerettem, de olyan dolgokra bírt rá, olyan dolgokat hozott ki belőlem, amitől szenvedtem.

Például apámat szerettem, de annyit zsarolt és fenyegetett, hogy nem tudtam kezelni a helyzetet. Az egyetlen megoldás az maradt, hogy kizárom az életemből, de nem akartam elveszteni sokáig... Pánikrohamaim voltak, nem bírtam rendesen aludni, egyszerűen zokogtam miatta és hogy nincs velem és nem szeret enélkül a sok szar nélkül, a másik énem meg rettegett tőle és attól, hogy mit tesz velem vagy anyámmal.

Végül sikerült megszakítanom vele a kapcsolatot. De máig siratom azt a pár kedves pillanatot, mikor minden rendben volt köztünk és úgy érezhettem, a lánya vagyok valakinek.

Volt hasonló exemmel is. Csodálatos volt, mikor foglalkozott velem, felülmúlt mindenkit olyankor, különlegesnek éreztem magam mellette és nagyon sok dologban verhetetlen volt. De nem volt alkalmas arra, hogy kötődjenek hozzá. Nagyon sokat vert csenddel, volt, hogy napokra felszívódott, nem írt, nem keresett, nem válaszolt, pedig ugyanazt csinálta, amit nap mint nap, szóval semmi extra program. Utána meg visszatért, mintha mi sem történt volna és minden csodálatos volt. Volt, hogy megbeszéltünk randit és lemondta a semmiből, aztán úgy tűnt el napokra. Én meg ott álltam a kész kajával, 20 perccel a megbeszélt találkozó előtt és nem értettem, miért kapom ezt. Mellette is teljesen tönkrementem, folyamatosan a hiányán járt a fejem, dekoncentrált voltam, szorongtam, vágytam rá, de nem kaptam meg tőle azt a melegséget, biztonságot. Gyakorlatilag sorozatosan éltem át mellette a szakítàs/elhagyás érzését, amíg végül én nem mondtam ki, hogy tényleg vége. Vele is megszakítottam a kapcsolatot, különben elbuktam volna a félévemet.

2021. dec. 20. 07:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehet, mert mind a kettő szélsőséges érzelem, aki nagy hatással van az emberre, annál megtörténhet ez.
2021. dec. 20. 08:45
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Igen... A szeretetet és a gyűlöletet egy hajszál választja el egymástól. Nekem is volt olyan ember az életembe aki nagyon jó volt hozzám:figyelmes, érdeklődő, törődött velem,(ez oda-vissza ment) sok időt töltöttünk együtt...stb Viszont ennek meg volt azt árny oldala is , annyira hatással volt rám h. tőle képes voltam nagyon boldog lenni de közben nagyon szenvedtem is. Típikusan az a személy volt akitől a fellegekben érzed magad de letudott rántani a mélybe is annyira hatással volt rám.

Hogy gyűlölöm e? Gyűlölöm azért mert ilyen érzelmeket vàltott ki belőlem és mert csak úgy eltűnt mintha nem is szamítottam volna neki, pusztán időtöltés lehettem neki. De közben reménykedek hàtha ez igaz volt az a szeretet amit akkor adtunk egymásnak.

De ezt már úgy sem fogom megtudni mi volt őszinte és mi volt hazugság az ő részéről.

2021. dec. 20. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerre lehet több érzelmet érezni?
2021. dec. 20. 11:49
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Természetesen lehet, hisz mindkettő emocionális állapot. Szeretni és közömbösnek lenni, vagy gyűlölni és közömbösnek lenni viszont nem lehet.
2021. dec. 23. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!