Lehet egyszerre gyűlölni és szeretni valakit?
Szóval írjuk meg mi helyetted az irodalom fogalmazasod es mindezt kistojashej parancsolo stílusba várod el tőlünk.
Fogalmazd te magad!
Valaki barátodat nagyon szereted de van egy negatív tulajdonsága pl. hogy állandóan magáról beszél vagy mittudomén. Jóba vagy vele nem akarod megszakítani a barátságot viszont nem tetszik a negatív oldala.
Sok szerencsét a fogalmazáshoz, remélem segítettem!
A keresztanyukámról van szó akit nagyon szerettem. Még mindig, de azonban pár éve csúnyán összevesztünk, megromlott a kapcsolatunk és ha lehetősége nyílik ráigyekszik megnehezíteni az életem. Gyűlölöm őt, viszont ott van a régi szeretet emléke.
Ha ránézek akkor mindkettő ott van, látom benne..
Igen. Tipikusan ilyen a viszonzatlan szerelem vagy az amikor Te jobban szereted a másikat.
Engem a megcsalás témakör érdekel ezért innét hozok példát. Mindkét fél házas. Spontán összejönnek, tombol a szerelem. A nő házassága régóta lapos, ha rajta múlna gondolkodás nélkül kilépne. A férfi bár (úgy két évig) Ő is szerelmes, utána már a szeretet, a tiltott gyümölcs izgalma. Ő nem lépne ki. Nagy közös vagyon van, amit háromnegyed részben neki köszönhető. Telnek- múlnak az évek ami a férfi házasságának kedvez. Hiszen a szeretővel egy elzárt térben, mindig csak kettesben mozognak. A nő besokall, bár tudta Ők sosem lesznek hivatalosan egy pár, ennél azért többet várt. Csalódottan szakít. Egy darabig tombolnak az érzelmei gyűlöli a férfit a sok év miatt, amiben még egy igazi kirándulás sem volt. De azért néha szereti is.....
Attól függ, hogy mit értesz gyűlölet alatt, mert széles a skála, ki mit ért alatta.
Szerintem a gyűlölet az egy szélsőséges kategória, amikor kifejezetten rosszat kívánsz a másiknak, és örülsz ha szenved. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy te kifejezetten tennél valamit ellene.
Haragudni megint más, azt lehet együtt érezni a szerelemmel. Sokan vannak úgy, hogy a szerelmük megcsalta, elárulta őket, hazudott nekik, de mégis vágynak utána, ugyanakkor negatív érzeseket is táplálnsk, ami pl. abban merülhet ki, hogyha a szerelmük akar valamit, akkor nem állnak vele szóba.
Olvassgass Ady Endrétől Léda-verseket, azok közül sok erről a kettősségről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!