Miért mondják azt a szuleim, hogy annyira nem is erős a szemüvegem?
Mínusz 2-est nem is mindig szokták hordani, anélkül még el lehet lenni, főleg mondjuk otthon.
Iskolába már biztosan jobb hordani, mert nélküle már homályos lehet a tábla.
Nekem -1,5/-2 dioptriával olyan volt a látásom, hogy nem ismertem fel arcokat, nem tudtam elolvasni a metrón a megállókat a szemközti ülésről, és mindennek volt egy zavaró árnyéka, illetve fél nap után elfáradt a szemem, és mivel monitor előtt dolgozom, ez nagyon nem mindegy. Zavart sportolás közben, kontaktlencsét nem hordhattam, a szemüveg folyton bepárásodott, amikor olyan idő volt, tökmindegy, mivel volt kezelve.
Nekem megérte megműttetni, ezeket mind megoldotta, és ami a legfontosabb, hogy a műtét előtt a szemfáradás miatt pályamódosításon gondolkodtam, ami azért 35 fölött nőként nagyon nem egyszerű, a szemműtét a munkámat is visszaadta.
Nem sok ez a dioptria, de okozhat olyan problémát ez is, ami megnehezíti a napi életet. Nem kell alábecsülni, csak mert van, akinek rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!