Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha valaki nagyon erős szemüveg...

Ha valaki nagyon erős szemüveget hord, azzal ugyanúgy lát, mint akinek nem kell szemüveg?

Figyelt kérdés
Egyik srácét próbáltam fel suliban és egyből meg is szédültem, meg nem is láttam vele semmit. De ő meg mindig hordja, sosem szokta levenni. És így merült fel bennem, hogy akkor ő azzal ugyanúgy lát, mint én nélküle?

2021. okt. 17. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
igen
2021. okt. 17. 09:55
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

Ha jól el van találva a lencse, akkor jól lát vele. De azt úgysem fogja elmondani, ha nem.

Nekem is volt már olyan, amelyik nem volt teljesen tökéletes.

De amúgy én meg pont az ilyen miatt nem szoktam hagyni, hogy felpróbálgassák, mert utána jönnek az ilyesmi kérdések, hogy hogy lehet ezzel jól látni, meg stb.

De kérdezgették már, hogy hogy látok nélküle, de ezt se szoktam elmondani.

2021. okt. 17. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
HOgy a rákba látna már ugynúgy? Eleve a lencse csökkenti egy kicsit a szembe jutó fényt, igaz minimálisan. Minden módosítás ront a képen. Ha valaki felvesz egy kontaklencsét az utána rühelleni fogja a szemüveget, mert a lencse kb olyan mintha tényleg jó lenne a szemed (azzal se) de nincs a hülye keret, nincs semmi kínlódás, vacakolás, beverés és kitűnő térlátása lesz szemforgatással. Szemüvegben ilyen nincs, multifokálisban pláne nincs. Ismerősödnek pedig asztigmiás volt a szeme, azért szédültél be azonnal. Ő ezt nem érzékeli.
2021. okt. 18. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Fiatal korban sztem ez nincs még amit írsz, ilyenkor még érzékenyek a szemek.

Nekem még nincsenek ilyen problémáim vele.

19f

2021. okt. 19. 20:27
 5/6 anonim válasza:
100%
Vicc nélkül lehet , hogy jobban mint te . A koriggálással el lehet érni egy bizonyos százalékot a normál látáshoz képest (a kartonodon ez jelölve 1.0 , 0.8 stb ez 100% , 80% ) . Viszont van akinek jobban tudják korigálni a szemét van akinek kevésbé . Van aki csak 70%-ot lát , van aki 120-at . Aki nem hord szemüveget annak is lehet korrigálatlan szeme amivel mondjuk 90%-ot lát , de nem zavarja és nem derült ki vizsgálat nélkül. Például lehet , hogy neki egy jól felírt szemüvege van amivel a látása 100% amíg neked a "jó" látásod csak 90% , tehát ebben az esetben ő szemüveggel jobban lát mint te .
2021. nov. 6. 12:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A legutóbbit meg tudom erősíteni. Én bizonyos távolságokba jobban látok vele, mint az osztálytársaim, pl. kivetítő távolság.

Egész közelre, pici betűket viszont nem látom jól annyira.

Tehát távolságfüggő is az egész.

2021. nov. 6. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!