Aki erősebb szemüveget hord, miért néz ki időnként fölötte egy pillanatra?
Figyelt kérdés
Ezt már így többeknél megfigyeltem.
De csak pillanatra szoktak kinézni, utána egyből vagy feltolják, vagy megemelik a fejüket kicsit, hogy a lencsén át lássanak.
2021. okt. 8. 16:54
1/9 anonim válasza:
Szerintem ez inkább azoknál lehet, akik közelre látnak rosszul.
2/9 A kérdező kommentje:
De általában csak egy pillanatra néznek ki, tehát nem folyamatosan.
Legalábbis sok ilyet látok.
2021. okt. 8. 17:04
3/9 anonim válasza:
Ellenőrzik, megjavult-e a szemük.
4/9 anonim válasza:
Ha valaki szemüveget hord, akkor általában nem tud fölötte kinézni! EZ csak olvasószemüvegnél lehetséges.
5/9 anonim válasza:
Én nélküle csak foltokat látok, de ez a "ezt a marhaságot ugye te sem gondoltad komolyan?" nézésem. Bár én mindig felhúzom hozzá a szemöldököm is. Akin rövidlátó szemüveg van, az meg valószínűleg azért néz fölötte, mert vet egy gyors pillantást valami távolabbira,miközben maga elé figyel, pl olvas
6/9 anonim válasza:
Néha nálam is előfordul, de ez olyan próba, hogy hogyan látnék a szemüveg nélkül bizonyos helyzetekben. Ha lejjebb csúszik, akkor szoktam ezt csinálni.
De akkor mindig látom, hogy úgy csak a nagy homály van, de aztán meg megnyugvás, hogy a szemcsin keresztül meg teljesen jó.
7/9 anonim válasza:
Lecsúszik, aztán akkor szembesül vele.
8/9 anonim válasza:
Mondjuk az is biztos, hogy az optikai szemüvegeknél eléggé leszarják az ergonómiát. Egy sportnapszemüvegnél érdekes módon nem probléma a lecsúszás, és az sem, hogy ne lehessen kilátni a lencse mellett, mindemellett többnyire nem törik (szár sem) és karcálló. Ezek elgég fontos dolgok lennének a sima dioptriás szemüvegeknél, erre ott többnyire szinte semennyire sem állítható pálcikavékony szárak, meg orr tappancsok vannak, a lencsék mellett meg fél futballpályányi szünetek.
9/9 anonim válasza:
én nekem távolra kell szemüveg, tehát a lencse szélénél a homorú görbítés miatt elcsúszik egy picit a látószögem úgymond, és bizonyos részek megkettőződnek (tehát látom egyszer a lencse mellett, egyszer meg a lencsén keresztül is, minimális torzítással). ezzel szoktam szórakozni, hogy a "kettős látással" nézek bizonyos dolgokat, többször áthúzva a fejem előtte xddd
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!