Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Látásjavító műtétre mennék,...

Látásjavító műtétre mennék, 50 éves vagyok. Közeli és távoli korrekcióra is szükségem van (+4,5 ill. -4,5). Tapasztalatokra lennék kíváncsi, kinek hogy sikerült, milyen módszerrel, mennyi időre adott jó látásélességet a műtét, hol csinálták stb.?

Figyelt kérdés

jan. 24. 11:41
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Konkrétan optikustól hallottam, hogy régen kifejezetten ellene volt, mert elvékonyítja a szaruhártyát, és így az sérülékenyebbé válik. De azt is elismerte, hogy azóta fejlődtek a műtéti módszerek. Én nem ajánlom, mert ha szemüveges vagy, akkor - bár az nem védőszemüveg, de - mégis ad egy extra védelmet is a szemednek, ha pont szemből érkezne valami. Biztos van olyan szemüveg, ami jól áll. Nekem is kifejezetten jól állt, mikor kellett, mert érettebbnek néztem ki gyerekként. Most meg már természetes, hogy van. Ha nem muszáj, akkor szerintem az ember ne avatkozzon bele műtétekkel a szervezet működésébe.
jan. 27. 08:15
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem is kifejezetten jól állt, mikor kellett, mert érettebbnek néztem ki gyerekként."

Ez egy irdatlan nagy butaság! Nagyon szomorú, ha te összekapcsolod a testi fogyatékosságot, betegséget az érettséggel! Filózz ezen!

Az, ha valakinek problémája van a látásával, abszolút nem érettség, hanem egy betegség!

Ha abban hiszel, hogy az, hogy szemüveges vki és ő amiatt érettebbnek tűnik, azzal csak fenntartod még erősebben a betegséget!

jan. 27. 10:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nemrég tudtam meg, hogy ilyen műtéteket, csak rövidlátóknak végeznek. És jobban belegondolva logikus is, hogyha a szemlencséd nem elég rugalmas, hogy jól láss legalább közelre, akkor az a műtét után sem lesz rugalmasabb, mivel a műtét csak a szaruhártya görbületét csökkenti (azzal, hogy a közepét elvékonyítja), a szemlencsére nincs hatással, szóval maximum az lesz, hogy távolra nem kell majd szemüveg, közelre meg még erősebb pozitív dioptriájú kell majd.
jan. 30. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!