Emiatt valóban felelőtlen és "rossz" ember lennék?
Illetve rossz anya. Ugyanis arról van szó, hogy félek vezetni, ezért nem szeretnék jogosítványt. Egyszerűen nem akarom, félek tőle. Viszont párom szerint, ha majd lesz gyerekünk, akkor nagyon is szükséges lenne, hogy tudjak vezetni. Ezt még meg is értem, hiszen valóban kényelmesebb a gyereknek, ha azzal hozom-viszem oviba, suliba vagy bárhova, vásárolni stb. Páromnak van jogsija, de azzal érvvel, hogy ő nem biztos, hogy mindig ott tud lenni, ha dolgozik vagy bármi. Szóval eddig oké, egyetértek vele, de sajnos ő ezt úgy adja elő, hogy ha én nem csinálom meg a jogsit, akkor sz@r anya leszek (nem ilyen szavakkal fogalmaz, de ezt érezteti velem), meg hogy őt is gyerekkorában biciklivel vitték, meg gyalog, és ő ennél jobbat akar majd a gyerekének. Mondtam neki, hogy én is buszoztam, sétáltam anyámmal, soha semmi bajom nem volt ezzel, felnőttem, rendes ember lett belőlem. Megbánt ezzel nagyon, hogy azt érezteti velem, hogy ha nem lesz jogsim, akkor az ő gyerekének milyen rossz lesz, hogy fagyban, szélben majd sétálok vele az oviba, és én emiatt felelőtlen és rossz anya leszek :(
Mit gondoltok erről?
Nem tudom minek járnak ide lepontozgatni olyanok, akik max utasként ültek valaki mellett, venni kéne a fáradtságot és kimászni a fotelből, és elsétálni egy autóssuliba, ez az igazság. Akiknek van papírjuk, vezetnek is, azok nem fogják azt mondani a másiknak hogy ne csináld meg, azok beszélnek marhaságokat hogy minek az autó akiknek nincs pénzük rá, persze ez esetben tökéletesen elég a tömegközlekedés is.
#9es voltam
"ha be kell vinni a kölyköt az ügyeletre, és nincs szabad mentő, akkor is majd szépen felültök a kerékpárra és bepedáloztok?"
Remélhetőleg ez nem lesz mindennapos, és amikor ne adj isten előfordul, akkor gondolom párom segíteni fog. Egyébként más esetben nem kell segítség, én tömegközlekedéssel megoldom, nem fogom b@sztatni, hogy ide meg oda vigyen el minket.
"ha van rá pénzed és nincs kizáró oka (bár most hirtelen az se jut eszembe, max. az, hogy hiányzik az összes végtagod és értelmi fogyatékos vagy)"
Az értelmi fogyatékos túlzás, de van egy bizonyos mentális betegségem, illetve ez nem betegség, csak egy állapot, ami talán kicsit megnehezíti számomra, hogy egy ilyen dologba belevágjak. Dolgozom rajta, járok dokihoz. Talán ha ez megoldódik, nagyobb bátorságom lesz elkezdeni a jogsit, meglátjuk.
"valóban kényelmesebb a gyereknek, ha azzal hozom-viszem oviba, suliba vagy bárhova"
Aztán majd lesz egy kövér tinitek, meg egy olyan fiatal felnőttetek, aki a wc-re is kocsival megy. Tudom, láttam, barátnőmékkel ingáztam suliba (19 km) 12.-ben. Jogsi s külőn kocsi van mindkét szülőnél, csak az anya nincs elhízva, de még ő is képes 600-700 méterért autóba ülni...
A csaj a buszjegyet nem tud normálisan megvenni.
18-as vagyok
Még annyi kiegészítésem lenne, hogy egyetemre is az anyja/apja viszi-hozza (300 km), de neki nincs jogsija. Egyszerre kezdtük el az autósiskolát, de ő még csak ott tart, hogy kifizette, volt minden elméleti órán, s megvette a CD-s könyvet.
Nekünk amúgy az első vezetési órám előtt egy hónappal lett kocsink. Apám fiatalon félt nekikezdeni vezetni, mert színtévesztő, de 50 évesen rászánta magát.
Kedves Kérdező!
Pontosan ugyanígy élünk mi is 2 gyerekkel. A különbség annyi, hogy én soha nem b..ogattam emiatt a feleségemet.
Gyerekeink 8 ill. négy és fél évesek. Köszönjük, megvagyunk, meg tudunk mindent oldani. Még akkor is meg tudnánk, ha én (apa) sem vezetnék autót.
Néhány ostobaságra még reagálnék:
"ha be kell vinni a kölyköt az ügyeletre, és nincs szabad mentő, akkor is majd szépen felültök a kerékpárra és bepedáloztok?"
Hívsz egy taxit.
Normális embernek kb. 1 másodperc gondolkodás után eszébe jutna ez a megoldás.
Amúgy ez tényleg szökőévben egyszer fordul elő. Most meg még ritkábban, mert a covid-helyzet miatt immár másfél éve inkább telefonon mondják meg, mit csinálj, ahelyett, hogy bevinnéd.
És egyébként sok olyan embernek van jogosítványa, aki teljesen alkalmatlan a vezetésre, és állandó veszélyforrás mindenkire. A feleségemet pont az tartja vissza a vezetéstől, hogy látja, mennyi idióta közlekedik körülöttünk - akiknek a hülyeségét nekem kell észlelnem és kivédenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!