Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tekintesz a maszkra?

Hogyan tekintesz a maszkra?

Figyelt kérdés

Mint egy...

Miért?

2021. nov. 24. 11:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, valami miatt az oldalon bejönnek ilyen vonalak gépelés közben, és nem tudom javítani a leírt szöveget. Tehát Japán az első, ha maszkot látok.
2021. nov. 24. 13:40
 12/16 anonim ***** válasza:

A maszk az ember EGR szelepe.

:D

2021. nov. 25. 08:26
 13/16 anonim ***** válasza:
63%
Felesleges, irritáló és gusztustalan rongydarab.
2021. nov. 25. 08:52
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Eddig csak zavaró kacatnak tartottam amitől be párásodik a szemüvegem és alig kapok levegőt. De mivel apukám a tech világban mozog a munkája miatt igy amikor be jelentette a razer , hogy kapható a Razer Zephyr ez egy maszk ami több szűrővel és kettő ventilátorral rendelkezik egyből rendelt nekem és a két kis ventilátor miatt könnyen minden gond nélkül kapok levegőt és nem párásodik a szemüvegem sem , na meg mivel a razer alapból tech dolgokat gyárt így rgb lélekkel van azaz világít így már fura kiegészítőnek mondanám ezt . A sima maszkokat mai napig zavaró kacatok közé sorolom mivel nem zárnak rendesen azaz nem is szűrnek rendesen és sokan nem is használják rendesen sőt amikor már látszik, hogy 1-2 ember hetek vagy honapok óta ugyan azt az egyszer használatos vackot viselik azaz már igen csere érett , de még azért 1000. alkalommal is ugyan azt veszik fel vagy a mosható maszkot nem mossák ki .
2021. nov. 26. 19:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó Válaszolónak:

Köszönömöm szépen az ajánlást. Én meg azt a szűkebb körökben ismert magyar gyártmányú Covid-vírusmaszkot használom, amely szintén arcra záró lágy szilikongumiból van, és a szűrőjére 99% fölötti, az arc és a maszktest közti alászívásra meg 99%-os védelmet ígérnek. Ezenkívül mivel technikailag nincs kilégző szelepe, ezért bevihetem kényesebb helyekre is, ahol a kilégzőszelepes maszkokat egyébként nem látnák szívesen.

A lényeg az, hogy ha párásodik a szemüveg bármely maszknál, akkor az alászívással eleve baj van: ereszt a maszk. A fenti szilikongumi testű Covidvírusmaszknál is kell egy kicsit ügyködnöm, igazgatnom, fitting test-et, illeszkedéspróbát csinálnom, de ha erre figyelek, akkor nem párásodik a szemüveg kinti hidegben sem (még a párásodásra egyébként hajlamos zárt fogorvosi védőszemüveg sem).

Cserélni úgyis csak a cserélhető szűrőbetétet kell ilyenkor, maga a maszktest egyszeri induló költség csak. A gyártó azt mondja, hogy a szűrőbetétet az orvosi műszertechnikai ipari módszerekkel állítják elő, a lélegeztőgépeknél használtos szűrőanyagokból.

Az a baj, hogy a 99%-os védelemben is csak igen nehéz szivvel bízom meg ma már, ezért igyekszem más intézkedéseket is használni. Rollert vettem, hogy a tömegközlekedést teljesen kiküszöböljem. Persze nem a kis 20centis kemény-tömör-műanyagkerekű rollerre gondolok, (amik könyebb csúsznak vizes levélen, avaron), hanem dupla rugozású deszkarollert 30centis felfújható gumis kerékkel.

Volt rövid időre távmunkám is, most nincs, de megpróbálok úra keríteni. Az ételt régebben csak rendeltem, azt is csak joltárolható alapanyagok formájában, most a rendelést kiegészítettem azzal, hogy nagy részét egy kicsiny termelői piacról hozom el szabadtéri nyílt standoknál, hajnalban, amikor még szinte csak az árusok vannak kinn, vevők alig. A tejet beoltom sajtkészítőktől rendelt joghurtbacillussal, igy két hétre is tárolhatóvá válik.

A kenyérsütés sokáig nem ment nekem, de most zabpehelyből meg joghurtból valamivel jobb minőségű lepényeket sikerült sütnöm. A jól tárolható hüvelyeseket megszerettem - főleg a lencsét - beáztatom és csiráztatom, úgy jobban feldolgozhatóvá és emészhetővé válik a főzés számára. Ilyenek. Háború van sajnos (a vírussal), de nagyjából megszoktam. remélem a jövő azért szép lesz.

Azt remélem hogy a harmadik világ gondjain is sikerül segíteni (fontos hogy ők is minden segítséget megkapjanak), enélkül eredményes globális és jövőbemutató védekezés nem lehetéges. Sajnos az évtizedekig bűnös módon eltűrt globális méretű szegénység most üt vissza: a legszegényebb vidékekről vírusmutációk indulnak ki. Azt sem mondanám, hogy ezt ne lehetett volna előrelátni. A globális mélyszegénységet már 1988-tól kezdve okos, szociáldemokrata, helyenként kissé utopikus kommunisztikus nemzetközi összefogással és politikával fel kellett volna számolni. Enélkül elképzelhetetlen a XXI. század méltó kezelése (járványok, vizhiány, klímaváltozás és elsivatogosodás miatti éhinségek és népvándorlások).

2021. nov. 27. 03:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#15 nekem nem kimondottan a párásodás volt az első gondom, hanem mivel az asztmám miatt alapból nehezebben kapok levegőt mint kellene főleg ebben a hideg nyirkos időben és eddig a legtöbb maszkban egyáltalán nem kaptam levegőt csak az egyszer használatos orvosiban ami meg pormaszknak sem valami jo szerintem . Viszont így, hogy teljesen zár a mostani az arcomra így nincs ezzel gond és a két kicsi ventilátor ami benne van meg oldja azt , hogy nem kapok vele nehezebben levegőt mint nélküle. Eddig nem szóltak kimondottan miatta sehol , hogy nem az a megszokott maszk sőt a két kis ventilátornál oldalt ahol a szűrők is vannak csomó szintben világít amit persze le lehet kapcsolni meg állítgatni, ha éppen világít akkor nagyon furán néznek rám , de alapból a stílusom miatt is furán néznek mivel lány vagyok és imádom a színes dolgokat így eléggé rikító színeket hordok többnyire ami alapból feltűnőbb egy kicsit , így a maszkommal meg főleg néznek majdnem mindenhol .
2021. nov. 29. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!