Miért lehet valakit megalázni? Hogy tekintesz egy megalázott emberre?
Az első kérdéssel arra gondolok, hogy amiket megalázónak tartunk, azok szerintem természetes dolgok. Ezért nem igazán látom, hogy az emberek mért tudnak megalázottként tekinteni a másikra, amikor ugyan abban a szituációban ők is úgy viselkednének. Például, ha elzárnak egy szobába, akkor három nap után ugyan úgy fogod a padlót nyalni ételért, mint az akivel éppen csinálják. Ezért nem értem, hogy miért létezik ez a jelenség, amikor nem arról van szó, hogy az adott ember gyengébb nálad, hanem csak simán más szituációban van, mint te. Nekem ez fura, na mindegy, csak ennyit akartam.
A másik kérdéshez pedig van szavazás is. Én személy szerint, a fenti szent beszédem alapján, semlegesen, de segítőkészen viselkednék egy ilyen emberrel, úgy mint ahogy bárki mással is tenném, csak ezért nem lennék valakivel kedvesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!