Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás előtt ebbe...

Gyerekvállalás előtt ebbe belegondolnak az emberek?

Figyelt kérdés

Abba, hogy a napjainkban született gyerekek időskorára (70-80 év múlva), elég valószínű hogy a természeti erőforrások kiapadnak/kifogynak. Legegyszerűbb példa a vízhiány, ami a század végére igencsak égető probléma lesz, de ha nem is a vízhiány, akkor a fosszilis energiahordozók fognak fokozottan lecsökkenni a túlfogyasztás miatt. Ha esetleg mégse az erőforrások fogyása jelentené a főproblémát, akkor a globális felmelegedés hatásai, ami által elviselhetetlen lesz a föld klímája, a tengerszint megemelkedik (a gleccserek olvadása miatt), ami komplett városokat fog víz alá juttatni. Ehhez lehet nem is kell 70-80 évet várni, hanem sokkal előbb bekövetkezik. Az ENSZ becslései alapján, 50 év múlva 40%-kal többen fognak élni a földön, ami azért probléma, mert a jelenlegi lakosokat sem tudja már régen ellátni. Ezek nem csak légből kapott információk, aki nem hiszi el, nyugodtan olvasson utána. Az egészen biztos, hogy az emberiség záros határidőn belül ki fog pusztulni, a kérdés csak az, hogy mikor. Ezt már akkor se lehetne elkerülni, ha holnaptól hatalmas változások lennének a föld megóvása érdekében.

Na és most kérdeznék a leendő kismamáktól/újdonsült anyukáktól, hogy ők ezekbe mind belegondoltak-e, és ha igen, milyen gondolatok játszódtak le a fejekben. Esetleg vannak itt olyanok, akik azt gondolják, hogy a föld erőforrásai kiapadhatatlanok, vagy ha neadjisten be is következne a baj, akkor azt a gyerekeik már úgyse fogják megélni, a többi ember meg kit érdekel? Valószínű, hogy sokan ezekbe egyáltalán nem gondolnak bele, csak addig jutnak el, hogy kell a gyerek. Nesze neked felelős gyerekvállalás. Szomorú, de ez van, az önzőség és kapzsiság fog elpusztítani minket.

2021. nov. 23. 13:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%
Te írtad,hogy már úgyis mindegy! Akkor nem mindegy? Majd együtt kinyírjuk akkor magunkat mielőtt szomjan halnánk vagy mittudom én.Te akkor ne vállalj gyereket,mi meg vállaltunk,az meg nem a te problémád.Vagy a te levegőjét szívja az én gyerekem?Vagy most mire gondolsz?
2021. nov. 23. 14:20
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Amikor gyereket csinálnak vagy vállalnak emberek pont nem arra gondolnak mi lesz majd velük 70-80 év múlva.
2021. nov. 23. 14:20
 13/22 anonim ***** válasza:
70%
Most mit vársz kérdező? Ne igyak vizet, nehogy elfogyjon? Amennyire tudok, próbálok környezettudatos lenni. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem szemetelek sehol a szabadban, mosogatógéppel mosogatok, ahova lehet gyalog, tömegközlekedve vagy bicajjal járok, alacsony hőfokon rövid ideig mosok. Vagy menjek ki egy tóhoz és hidegvízben mossak ott? Az jobb lenne? Szerintem nem ettől a 9M magyartól fog a földünk elpusztulni, nem ez a kevés ember fogja kiszipolyozni a tartalékokat. Szerintem inkább kocogj át Indiába, Afrikába vagy Kínába és ott érdeklődj, hogy miért szülnek halomra az emberek ugyanis ott kb egy kisebb városban élnek ennyien, mint mi összesen.
2021. nov. 23. 14:23
 14/22 anonim ***** válasza:
55%

Amellett, hogy itt dühöngsz, teszel valamit az ügy érdekében?

Nem tűnt fel, hogy újonnan pont a kismamáknál hódít a legszélesebb körben a zero waste, újrahasznosító, és szemétmentes, természetes vagy ahhoz közeli megoldások keresése?

Nyilván vannak, akik a kényelmi dolgokról nem mondanak le, de az az ő döntésük. Ahelyett, hogy próbálod itt kiélni magad - mert nem fogsz megtéríteni senkit, főleg ilyen bicskanyitogató stílusban, mivel úgy írsz, mintha felsőbbrendű lennél, és mindenki alantas IQ mínusz, aki máshogy gondolkodik -, hogyan próbálod hozzátenni a magadét a dologhoz a gyermektelenségen túl? Nyilván nem a kisemberek változtatják meg az egész világot, de ha nem ezzel a hozzáállással élnének sokan, akkor kisebb dolgokat el lehetne érni a környezetvédelem és prezerválás terén.

2021. nov. 23. 14:24
 15/22 anonim ***** válasza:
40%
Nyugodtan fogd erre az abból fakadó frusztráltságodat, hogy a kutyának sem kellesz és senki nem akar neked gyereket csinálni, nekem mindegy hogy mi mögött bújkálsz. :)
2021. nov. 23. 14:29
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

Ezt még én is telibeszarom, pedig ha valaki, akkor én biztos nem akarok gyereket.

Egyébként is, mi rossz lenne abban, ha kihalna az emberiség? Szívességet tennénk minden létező fajnak.

2021. nov. 23. 14:38
 17/22 A kérdező kommentje:

#10 értem, tehát a személyeskedésen kívül más fegyver nincs a kezedben. Köszönöm a beszélgetést, további szép napot neked is.

#13 szimplán csak érdekelt, hogy ki hogy vélekedik erről a témáról, semmi több.

#14 nem itt élem ki magam. Értelmes vitára számítottam, de látom rossz helyre írtam ki a kérdést. Minden tőlem telhetőt megteszek a föld megóvása érdekében, hasonló módon mint #13. Nem várom, hogy bárki is patakban mosson, ez elég erős ferdítés.

#15 igen, persze, mindenkinek csakis a gyerekvállalás körül forog az agya, aki esetleg nem tervezi, az tuti azért nem, mert a kutyának se kell.🤣 Ezen tényleg jót röhögtem, főleg, mert úgy csinálsz, mint ha bármi fogalmad is lenne az életemről. Nem én vagyok frusztrált, hanem te és az utálattal teli válaszod, látod én még ennek ellenére is tudok neked normális hangnemben válaszolni. Boldogabb életet neked.

2021. nov. 23. 14:48
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem, fiatal is lennék még hozzá, de amúgy én is pont a múltkor gondoltam bele ezekbe, mivel az ismerősök, távolabbi rokonok közül az utóbbi egy évben többen is terhesek lettek, gyereket várnak vagy gyereket akarnak és mindig elgondolkodom, hogy te jó ég, mi lesz itt később? Azok is problémák, amiket leírtál, de még ezeken kívül is rengeteg más van. Én már a saját jövőm miatt is aggódom, hogy mi vár itt rám, mert még fiatal vagyok.

Az is igaz, hogy vannak, akik környezettudatosan élnek, odafigyelnek a dolgokra, ez nagyon jó, csak ez még mindig nagyon kevés, jóval több ilyen ember kéne, összefogás, de az sosem lesz addig, amíg sok ember eldobja úgy a szemetet a földre, hogy a kuka 1 méterre van tőle és ha esetleg valaki szólni mer neki, akkor még neki áll feljebb.

2021. nov. 23. 18:46
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

A párommal egy gyereket vállaltunk. Ha mi ketten majd meghalunk, csak egy utód marad utánunk. Mi a gond ezzel?

Az meg, hogy kire milyen világ vár, hát hagyjuk már. Mindent a maga idejében. Az ember elég jól tud minden szarhoz alkalmazkodni, majd megoldják a későbbi generációk is, ahogy az elődeink is megoldották. Annyira jelentéktelenek vagyunk a világban, hiába hisszük, hogy fontosak vagyunk. Az élet, a világ mindig megy tovább, velünk vagy nélkülünk. Fajok jönnek létre, halnak ki, bolygók/galaxisok születnek, semmisülnek meg. Mégis mi a fenét vársz tőlem? Nem tudom és nem is akarom megváltani a világot.

2021. nov. 23. 19:44
 20/22 anonim ***** válasza:
45%
Már meg is született a megoldás . A covid vírus . Ha szerencsénk van még jó pár évig velünk marad és annyi mutáción megy át hogy az emberiség 30-40% meghal benne . Esetleg még egy 3. világháború . Aztán a túlnépesedés meg is van oldva . Egy időre . Megint .
2021. nov. 23. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!