Aki pénzt ad a koldusoknak annak nem jut -esetleg- az eszébe, hogy ez egy átverés?
Egy kedves gyerekkori barátnőm lett hajléktalan...azóta se tudom mi van vele.
Budán nőttem fel, magán iskola, jó környék, jobb lehetőségek mint az ország nagy része magáénak mondhat.
A barátnőm hasonló családban nőtt fel, a szomszéd házban. Más suli, de kb ugyanaz a háttér, csak őt örökbe fogadták.
Az édesapja kamasz korunkra súlyos mentális beteg lett, verte, és többször kirakta otthonról, amikor olyanja volt.
19 éves korunkra ott tartottunk, hogy én egyetemista voltam, ő pedig vagy kapott munkát, vagy nem.
Volt egy pasija, de ez a kapcsolat se volt tökéletes. Későn tudta meg, hogy várandós, és a srác nem akart még apa lenni 20 évesen, pláne nem így...a kapcsolat ment a levesbe, egyedül albérletetet meg nehéz, pláne egy csecsemővel.
A barátnőm elvesztette a munkáját, majd a szülés után egy kicsivel elvették tőle a kisfiát.
Azóta egyszer láttam, kb felismerhetetlen lett.
Szóval ha egy """jó családból""" így le lehet csúszni, egy szegényebből még könnyebb.
Az adóm az oligarchákhoz megy, a fizetésemet lefölözi a cégem amúgy is gazdag igazgatója, és minden terméket amit megveszek (pláne ha valami elektronikai cuccrol van szó) fillérekbe kerül előállítani, nekem viszont többszörös áron adják el. Ha szerinted azon az 500 forinton fogok éjszakánként őrlődni amit néha-néha odaadok egy szakadt, szerencsétlen, az utcán kéregető embereknek, akkor meg vagy őrülve :D
Vedd úgy hogy megkeresik azt a pénzt színészkedéssel.
Vagy ne.... A linkelt videó legalább mentség arra, hogy ne keljen empátiát szinlelned a nyomorgók felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!