Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy várhatóan "csak" négyes lesz a mesterdiplomám?

Figyelt kérdés
Tudom-tudom, a négyes is jó jegy, de nagyon nehezen emésztem meg, hogy ez most csak így sikerült. Főleg azért, mert a jobb jegy egy hihetetlenül banális hibán fog elcsúszni. Attól félek, hogy emiatt a munkaerőpiacon is hátrányt szenvedek, hiszen ha valakinek jobb eredményei vannak, őt fogják alkalmazni, nem pedig engem. Alapvetően szorongó típus vagyok, és ez az eredmény rátett erre egy lapáttal. Már azt is eldöntöttem, hogy ezt a diplomát nem szeretném átvenni személyesen, elég ha postázzák, mivel nem büszkeséget érzek, sokkal inkább szégyent. Szerintetek mire gondoljak, hogy tegyem túl magam azon, hogy ezúttal valami rosszabbul sikerült, mint vártam? Ha hasonló helyzetbe kerültök, hogyan dolgozzátok fel?

2021. nov. 11. 13:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Napitroll.
2021. nov. 11. 14:03
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Az enyém is négyes lett és marhára nem érdekel, mióta dug a főnök.
2021. nov. 11. 14:19
 13/18 anonim ***** válasza:
Igaz
2021. nov. 11. 14:50
 14/18 Metionin ***** válasza:
100%

A munkaerőpiacon a kutyát sem érdekli. Nekem is 4-es lett az egyik és kifejezetten az a dolog, amire sosem mondanám, hogy "csak". Egyébként 2 mesterdiplomám van és soha egyetlen állásinterjúmon/munkahelyemen sem kérdezték meg, hogy hányas lett.

Én is megfelelési kényszeres voltam régen de te hozzám képest is hardcore vagy. Csak állj ki nyugodtan azon a diplomaosztón és légy büszke magadra. Valahol el kell kezdeni.

2021. nov. 11. 15:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést: számít az a jegy, vagy a gyakorlati életben bemutatott tudás számít, amit alkalmazni fogsz belőle? Ha rájössz, akkor az utóbbi lesz a fontosabb.
2021. nov. 11. 15:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan le se szarják a cégek, hogy milyen jeggyel diplomáztál. Az számít, hogy mennyire tudod alkalmazni a tanultakat, mennyire vagy talpraesett.

Ha most komoly ez a kérdés, akkor nem ártana egy pszichológus, mert ezzel a kissé teszetosza, ideges hozzáállással viszont vághatod magad alatt a fát a munkaadó előtt.

De egyébként nem volt szakmai gyakorlatod vagy valami, ahol kiderült volna, hogy nem csak feltétlenül a jegyek számítanak? Mármint nekem szar jegyeim voltak mindig is, de ahol már csinálni kellett a dolgokat, egész szépen ment és elégedettek voltak velem.

Szerintem feleslegesen stresszelsz.

(Mérnöki szak)

2021. nov. 11. 16:36
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, valamelyest megnyugodtam tőlük. Viszont egy pszichológus felkeresését már amúgyis régóta fontolgatom, lehet, hogy most teszek is egy lépést felé...
2021. nov. 11. 21:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed. Sokkal több embernek van rá szüksége, mint ahányan megmerik lépni, hogy tényleg felkeressenek egyet. Szerencsére kezd kikopni az erről szóló stigma a társadalomból.
2021. nov. 11. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!