Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl magam azon,...

Hogyan tegyem túl magam azon, hogy várhatóan "csak" négyes lesz a mesterdiplomám?

Figyelt kérdés
Tudom-tudom, a négyes is jó jegy, de nagyon nehezen emésztem meg, hogy ez most csak így sikerült. Főleg azért, mert a jobb jegy egy hihetetlenül banális hibán fog elcsúszni. Attól félek, hogy emiatt a munkaerőpiacon is hátrányt szenvedek, hiszen ha valakinek jobb eredményei vannak, őt fogják alkalmazni, nem pedig engem. Alapvetően szorongó típus vagyok, és ez az eredmény rátett erre egy lapáttal. Már azt is eldöntöttem, hogy ezt a diplomát nem szeretném átvenni személyesen, elég ha postázzák, mivel nem büszkeséget érzek, sokkal inkább szégyent. Szerintetek mire gondoljak, hogy tegyem túl magam azon, hogy ezúttal valami rosszabbul sikerült, mint vártam? Ha hasonló helyzetbe kerültök, hogyan dolgozzátok fel?

2021. nov. 11. 13:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Nem hiszem, hogy állásinterjún néznék, hogy milyen volt az átlagod.
2021. nov. 11. 13:33
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
:D lol
2021. nov. 11. 13:38
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Senkit sem érdekel a diplomád jegye. Tetszik vagy sem, azonos képességekkel, vagy ilyen kis különbséggel azt veszik fel, aki szimpatikusabb. Ha te főnök lennél, és jönne hozzád egy sziporkázó rokonszenves 3-as diplomás, meg egy karótnyelt 4-es, melyiket vennéd fel?

Amúgy 7 éve dolgozom, soha, sehol nem kérdezték az interjún a diplomajegyem, csak azután másolták le, miután felvettek.

Szorongó, 3 diplomás nő vagyok és a 2. diplomám konkrétan egy dolgozat 1 pontján múlt, ha az 33 pont helyett 34, a diplomám 4es helyett ötös. Rajtam kívül ezt senki nem tudja, csak most már te. ;)

2021. nov. 11. 13:51
 4/18 anonim ***** válasza:
77%
Bele ne halj.
2021. nov. 11. 13:51
 5/18 anonim ***** válasza:
99%

Ha valami miatt hátrányban leszel a munkaerőpiacon, az az, hogy ennyire szorongsz és magadra veszed a dolgokat, nem pedig az, hogy négyes lett az MSc-s diplomád. Hidd el, kikerülsz egyetemről, senkit nem fog érdekelni, az lesz a fontos, hogy mennyire tudsz a munkahelyeden beilleszkedni és az elvárható szinten teljesíteni a feladatokat.

Nekem pl olyan szinten nem érdekelt a munkahelyen senkit, hogy hányas lett, mert meg sem nézték. Ezt amiatt tudom, mert be sem kellett mutatnom meg semmi, pedig telibe a szakmámban helyezkedtem el (mérnöki terület). Ismertek, dolgoztam ott részmunkaidőben egyetem mellett, tudták, hogy nem vagyok link, mikor szóltam, hogy amúgy végeztem, annyi volt a kérdés, hogy következő hónaptól szeretnék-e maradni főállásban :D

2021. nov. 11. 13:56
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Nem az a lényeg, hogy hányas, hanem az hogy mit iszol.
2021. nov. 11. 13:57
 7/18 anonim ***** válasza:
97%

Ha a tesód vagy a barátod, vagy bárki szeretted csúszik el egy béna hibán, neki is azt mondod, hogy nem érdemli meg, hogy átvegye a diplomáját, és szégyellje magát?

Ha másnak nem mondanál ilyet, akkor magadat minek szivatod?

2021. nov. 11. 13:58
 8/18 anonim ***** válasza:
99%
Keress egy pszichológust. A diplomád jegye egy helyen számít: phd jelentkezésnél.
2021. nov. 11. 13:58
 9/18 anonim ***** válasza:
42%

Ide jöttél villogni a négyes diplomáddal kérdező...?

Ügyes vagy! Meghajolunk előtted! Lehetünk a szolgáid, Királyom/Királynőd?

2021. nov. 11. 14:00
 10/18 anonim ***** válasza:
98%

Az első diplomám nekem is 4 lett, hidd el, a kutya ki nem nyitja. Az iskolák zömében - sajnos, vagy nem sajnos, mondjuk ki kerek perec, ez van - úgyis csak az elméletet tanítják.

Hogy aztán azt, amit tanultál, azt konkrétan hogyan kell alkalmazni egyik, vagy másik cégnél, azt úgyis csakis a gyakorlatban, az adott cégnél, az adott konkrét munka végzése közben fogod, vagy nem fogod megtanulni. Ha megtanulod és a gyakorlatban tudod alkalmazni, akkor - ha emberileg nem vagy link, vagy pletykás, vagy satöbbi - akkor úgyis maradni fogsz, ha meg nem tudod alkalmazni - vagy te vagy a fő pletykafészek, vagy több kávészünetet tartasz, mint amennyit dolgozol :) , akkor meg úgyis ki leszel rúgva az első adandó alkalommal.

2021. nov. 11. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!