Hogyan tegyem túl magam azon, hogy várhatóan "csak" négyes lesz a mesterdiplomám?
Senkit sem érdekel a diplomád jegye. Tetszik vagy sem, azonos képességekkel, vagy ilyen kis különbséggel azt veszik fel, aki szimpatikusabb. Ha te főnök lennél, és jönne hozzád egy sziporkázó rokonszenves 3-as diplomás, meg egy karótnyelt 4-es, melyiket vennéd fel?
Amúgy 7 éve dolgozom, soha, sehol nem kérdezték az interjún a diplomajegyem, csak azután másolták le, miután felvettek.
Szorongó, 3 diplomás nő vagyok és a 2. diplomám konkrétan egy dolgozat 1 pontján múlt, ha az 33 pont helyett 34, a diplomám 4es helyett ötös. Rajtam kívül ezt senki nem tudja, csak most már te. ;)
Ha valami miatt hátrányban leszel a munkaerőpiacon, az az, hogy ennyire szorongsz és magadra veszed a dolgokat, nem pedig az, hogy négyes lett az MSc-s diplomád. Hidd el, kikerülsz egyetemről, senkit nem fog érdekelni, az lesz a fontos, hogy mennyire tudsz a munkahelyeden beilleszkedni és az elvárható szinten teljesíteni a feladatokat.
Nekem pl olyan szinten nem érdekelt a munkahelyen senkit, hogy hányas lett, mert meg sem nézték. Ezt amiatt tudom, mert be sem kellett mutatnom meg semmi, pedig telibe a szakmámban helyezkedtem el (mérnöki terület). Ismertek, dolgoztam ott részmunkaidőben egyetem mellett, tudták, hogy nem vagyok link, mikor szóltam, hogy amúgy végeztem, annyi volt a kérdés, hogy következő hónaptól szeretnék-e maradni főállásban :D
Ha a tesód vagy a barátod, vagy bárki szeretted csúszik el egy béna hibán, neki is azt mondod, hogy nem érdemli meg, hogy átvegye a diplomáját, és szégyellje magát?
Ha másnak nem mondanál ilyet, akkor magadat minek szivatod?
Ide jöttél villogni a négyes diplomáddal kérdező...?
Ügyes vagy! Meghajolunk előtted! Lehetünk a szolgáid, Királyom/Királynőd?
Az első diplomám nekem is 4 lett, hidd el, a kutya ki nem nyitja. Az iskolák zömében - sajnos, vagy nem sajnos, mondjuk ki kerek perec, ez van - úgyis csak az elméletet tanítják.
Hogy aztán azt, amit tanultál, azt konkrétan hogyan kell alkalmazni egyik, vagy másik cégnél, azt úgyis csakis a gyakorlatban, az adott cégnél, az adott konkrét munka végzése közben fogod, vagy nem fogod megtanulni. Ha megtanulod és a gyakorlatban tudod alkalmazni, akkor - ha emberileg nem vagy link, vagy pletykás, vagy satöbbi - akkor úgyis maradni fogsz, ha meg nem tudod alkalmazni - vagy te vagy a fő pletykafészek, vagy több kávészünetet tartasz, mint amennyit dolgozol :) , akkor meg úgyis ki leszel rúgva az első adandó alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!