Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megosztani a...

Hogyan tudnám megosztani a filozófiám?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy eléggé különböző, újféle az az életfelfogás, amit képviselek, és ezt szeretném megosztani az emberekkel. Jelenleg írásra nincs időm, már több könyvbe is belekezdtem és azokkal sem haladok sehova, pont az időhiány miatt. Lehetőség szerint hangformátumban, kép nélkül osztanám meg, hogy minêl személytelenebb legyen. Nem szeretném hogy én legyek a középpontban, inkább a felfogás. Mindenképp minél anonimabb módon szeretném, pont a személytelenség miatt, de valószínűleg az ismerőseim felismernék a hangom, és vannak közöttük olyanok, akik nem szeretném, hogy tudják, hogy én vagyok aki ezeket a dolgokat kifejti, stb. Mit gondoltok, jó ötlet? Illetve hogyan tehetném felismerhetetlenné a hangom anélkül, hogy idétlenné, komolytalanná torzítanám..?

2021. nov. 4. 14:08
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Örülök a látnoki képességeidnek
2021. nov. 7. 12:08
 22/28 anonim ***** válasza:
41%

Akkor ez újabb adalék:

- nagyon gyengén vagy eleresztve a tudás terén.

- zavar az, ha valakinek több tudása van, mint neked,

- rosszul érzed magad, ha valaki összeszedetten, világosan, tényekkel érvel a gondolataiddal szemben,

- ezért képes vagy alattomosan, sunyi módon, lepontozással IS reagálni.

- butaságokat írsz, mivel ez nem látnoki képesség (tehát vagy nem érted az egészet, amit írtam, vagy túlbecsülöd).

- de azért szeretnéd, ha tiéd lenne az utolsó szó, tehát még lelki problémáid IS vannak.

Hát... ezek után mit gondoljak rólad?

Te magad járattad le magad, de igen alaposan.

2021. nov. 7. 12:27
 23/28 A kérdező kommentje:

Nyilván azért szeretném megosztani a filozófiám, mert alaposan kidolgoztam már. Azért hangban akarom megosztani, mert nincs időm könyvet írni. Csak falrahányva egy-egy részletet belőle pedig nem szeretnék magában megosztani, mert ami pozitív benne az csak akkor érthető, ha rendesen elmagyarázom, arra pedig amint írtam nincs időm, sem energiám.

Egyáltalán nem zavarna, hogyha nem lenne szimpatikus a világnézetem, de nem értem miért várod el tőlem, hogy itt neked mindent kifejtsek, és miért nem tudod elfogadni, hogy a gondolataimat csak együttesen szeretném megosztani, mert SZERINTEM úgy érthető, szakszerű. Nem látom célját annak amit csinálsz, és nem is érzem igaznak, amit írsz. És persze írhatod, hogy azért mert (írhatod bármelyik negatív tulajdonságot) önző vagy önimádó vagyok, de hiszed vagy sem, én nagyon kritikus vagy magammal szemben, mindig megkérdőjelezem minden gondolatomat.

És igen, vannak lelki problémáim, mint bárki másnak, de nem zavar, ha valaki többet tud nálam. Te nem bizonyítottad számomra, hogy többet tudnál, de szívesen meghallgatom a véleményed, tanácsod. Ha nem fogadom meg ezeket, szerintem azzal sincs probléma, maximum téged zavar.

Nem akartam ennyit írni, de csak nem akarom hogy így félreérts engem, akármilyen anonim is az oldal. Ha viszont véleményed ezután sem változott, akkor sem történik semmi. Nyilvánvalóan leírtam, hogy a személyemet ebben a témában nem tartom fontosnak, és még most is ezt gondolom, miközben össze vissza találgatsz a személyiségemmel kapcsolatban. Igen, én is szeretek előzetes véleményt alkotni emberekről, és sokszor be is jön, de nem lenne pofám ilyen alaptalanul mondani bárkit bármire, például hogy gyengén vagyok eleresztve tudás terén. Mindig lesz még tanulnom, de te pár sor alapján megállapítottad mennyi lexikális tudással rendelkezem.

Remélem te is tanulsz ebből valamit, mégha nem is azt, hogy rosszul csináltál bármit is.

2021. nov. 7. 13:50
 24/28 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne a filozófiád, én is hasonlóképp gondolkodom, értelmesnek tűnsz. Ha megcsinálod a hanganyagot, elküldöd nekem privátban?
2021. nov. 7. 13:54
 25/28 A kérdező kommentje:
Persze :)
2021. nov. 7. 13:55
 26/28 A kérdező kommentje:

Ja amúgy még így utólag, 22.

Miért lenne alattomos a lepontozás? "Szerinted ez a válasz nem hasznos". És én így gondolom. Szerintem akkor lenne alattomos, ha mindenkit ok nélkül lepontoznék.

Ha hasznos a válaszod. És csak én nem gondolom annak, majd felpontoznak akár 98%ra is. Volt már rá példa, nálam is. Meg eleve kevesebb pontot von le, ha kevesebben értékelték még a választ.

2021. nov. 7. 13:58
 27/28 anonim ***** válasza:

Azért alattomos, mert közben várod a válaszom.

Tehát hasznos neked - ha másért nem, a fejlődésed miatt - de azért lepontozod?

Ez simán erkölcstelenség.

Ez olyan, mintha kérdeznél tőlem valamit, majd kapnék egy jókora pofont, majd ismét kérdeznél tőlem.

Ilyet ugye a vallatótiszt csinál.

"alaposan kidolgoztam már"

Tegyük fel, hogy tényleg így van.

Akkor el tudnád mondani néhány szóban is a lényegét. Ott nem kell mindent kifejteni. Aztán, akit mélyebben érdekel, megnézi az egészet.

Olyan nincs, hogy néhány szóban nem lehet elmondani a lényeget, mert akkor ott valami nagyon nem stimmel!

"Te nem bizonyítottad számomra, hogy többet tudnál"

Miért kellene többet tudnom?

Elég annyit tudnom, amennyit leírtam. Nem én írtam a filozófiát, hanem te. Az egy tévhit, hogy csak az bírálhat, vagy lehet véleménye, aki többet tud. Amiket mondtam, azok nem találgatások, hanem elég jól megalapozott következtetések.

Ha neked filozófiád van, akkor ennyi logikádnak is kell lenni, hogy ezt érted!

A tanácsom pedig az, hogy egyrészt készíts rajzos vagy szöveges (leírt) változatot, amelyik jobban megy - mert sokan NEM szeretik a felolvasott beszédet. Az eleve nincs rendszerezve, csak sorba mehet, emiatt nem is annyira értelmes és összefogott, mint egy leírt.

Ha valaki MINDEN ÁRON ragaszkodik a beszédhez, az elképzelhető, hogy a kifárasztásra épít.

Azt látom, hogy eléggé értelmes vagy, és valamelyest tudsz alkalmazkodni a helyzethez, szóval érdemes lenne ezen elgondolkodni.

A másik tanácsom az, hogy érdemes jobban elviselni a kritikákat. Ami jó belőle, azt megfogadni, ami szerinted - MEGFELELŐ GONDOLKODÁS UTÁN - sem stimmel, azon meg túllépni. Ja, és a gondolkodás ne arról szóljon, hogy hogyan lehet a kritikákat minél jobban semmibe venni, elhárítani, elhallgattatni, stb. Ez is azt jelzi, hogy jó eséllyel nem stimmel a filozófiád, különben meg tudná védeni magát.

Ha szeretnél normális véleményeket hallani, akkor nem állsz le vitatkozni velük, max. jelzed, ha valamivel nem értesz egyet, és leírod, hogy miért a te véleményed a jó.

De nem veszekszel és nem állsz bosszút érte.

2021. nov. 7. 22:12
 28/28 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de szerintem félreértesz engem.

Menjünk sorban a pontokon.

Nem vártam a válaszod. Ezen oldal elején azért adtam rövid választ, hogy tudtodra adjam, nem vagyok kíváncsi az ilyesmire, de nem vagyok annyira bunkó, hogy ne reagáljak a válaszaidra.

A filozófiám lényegét könnyen meg tudnám fogalmazni, az egyik alappillért az első oldalon már el is mondtam. Te viszont kifejezetten olyan dolgot kérdeztél, amit én pozitívnak találok, ilyen pedig az alappillérek között nem szerepel, csak a részletekben rejlik, amit hosszasabb lenne elmagyarázni.

Nem írtam, hogy többet kéne tudnod, ebben a pontodban egyet is értek.

Köszönöm a tanácsod. Nem beszédet szeretnék tartani, hanem hangfelvételre felvenni a gondolatmenetem. Nem ugyanaz. Nem készítenék hozzá vázlatot, amit felolvasnék, nem akarnék lefárasztani senkit. Nem találkoztam ezelőtt még senkivel, aki az én világnézetemet képviselné, ezért nem is várom el senkitől, nem akarok senkit rávenni, hogy képviselje. (Egyéb esetekben sem várnám el, minek várnám..)

A hasznos kritikákat mindig jól fogadom, sőt, én már azt találom furcsának, ha valaki megdícsér. A te kritikádat azonban nem éreztem se jogosnak, sem hasznosnak. Hogy miért? Mert úgy éreztem, egy másik emberhez beszélsz. Ennek ellenére lehet, hogy ilyennek ítélnél meg engem amúgy is, de az is lehet, hogy rengeteg emberr ilyennek ítélsz meg, aki szintén nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Nem zavar, hogy ilyennek gondolsz, de nem értek veled egyet, mert amit írtam, erősen önkritikus vagyok. A kérdés nem ezt a témát célozta meg, egyszerűen csak a megoldás technikai sajátosságaira voltam kíváncsi.

2021. nov. 8. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!