Szerintetek sok pedagógus fogja elhagyni a pályát a kötelező Covid oltás miatt?
Én megfogadtam, hogy elkezdek beleállni ebbe. Nem igaz, hogy közösségi média felületeken, meg úgy en bloc mindenhol az oltásellenesek a leghangosabbak, egymást erősítve folyamatosan nyomják a tényeket totálisan mellőző véleményüket (érted, vélemény a tények ellen, bravo) és senki nem szól egy büdös szót sem.
Én sem tettem eddig, mert nem fogok belemenni egy parttalan vitába egy konteo hívő hülyével sem, akik szerint a föld lapos vagy üreges, a hold egy álcázott űrhajó, a nibiru meg 2008 óta meg kellett volna, hogy érkezzen ide, hogy a gyíkemberek újra átvegyék a hatalmat a földön, ahol amúgy eredetileg CSAK a magyarok éltek.
Soha életemben nem láttam még olyat, hogy valakit meg tudott volna győzni bárki egy ilyen vitában, így értelmét nem látom. Ellenben baromira káros, hogy mindenféle kérdés nélkül habzó szájjal telenyomják a facebookot a véleményükkel az oltásellenesek, akik meg egy követ fújnak velük, azok csak erősítik egymás véleményét ebben a véleménybuborékban.
Egyszerűen nincs értelme vitába szállni velük. Idegesek, frusztráltak és buták. Ha elkezdesz érvelni és nincs semmi ellenérve, csak a saját kis véleménye (mint amikor mindenki jobban ért a focihoz egy-egy meccs után, ugye), akkor jönnek a személyeskedések. Hiányzik ez bárkinek? Nem. Nekem sem, így eddig nem mentem bele egyetlen egy ilyen vitába sem, de most már kicsit unalmas, hogy mindenhol az oltásellenesek a leghangosabbak.
Nagyon sajnálom akik ebben a helyzetben vannak 😞
És még azt mondják, hogy nem kényszerítenek senkit az oltásra! Akkor ez most mi?
Most még csak a pedagógusok meg az egészségügyisek de gondolom lassacskán mindenkit kényszeríteni fognak rá, aki hagyja... Szomorú...Én nem fogom hagyni magamat semmi áron!
Nem tudom Te milyen véleménybuborékban élsz, de annak ellenére, hogy az én baráti körömben és családomban 90%-ban mindenki be van oltva, valahogy mindig az a 10% kisebbség a leghangosabb. Közösségi média felületeken dettó (Index-Telex-HVG komment szekcióban például).
Én nem ezt látom, hogy az oltás-pártiak lennének agresszívek.
Az, hogy nem akarod beoltatni magad - szerinted - a Te döntésed, az nettó felelőtlenség a szó minden értelmében:
- Elhiszed magadról, hogy veled nem történhet meg, de ha mégis elkapod és ne adj'isten súlyos állapotba kerülsz, akkor nyilván ugyanúgy elvárod, hogy a túlterhelt egészségügy téged is ellásson. Ahogy mindenki mást is aki így gondolkozik, mint Te. De nem, gondolom Te még soha nem voltál beteg ami azt jelenti, hogy soha nem is leszel. Érthető.
- Elhiszed magadról, hogy Te nem kaphatod el úgy, hogy ugyan nincs tüneted, de tovább adod másnak, aki szélsőséges esetben akár súlyos állapotba is kerülhet. Igen, tudom, oltással is tovább lehet adni a fertőzést, de kisebb eséllyel, mintha oltatlan maradsz, mivel a vírus nem jut el az alsó légutakba, a felső légutakban pedig szaporodásképes környezet nélkül napok alatt elpusztul.
Remélem így érthető, hogy mi a gondom azokkal, akik tudatosan nem oltatják be magukat. Mert aki totál idióta, azon nem csodálkozom. De Te láthatóan le tudsz írni úgy egy mondatot, hogy sikerült alanyt egyeztetni az állítmánnyal és így gondolod azt, hogy már csak azért sem fogod beoltatni magad. Számomra ez a szomorúbb forgatókönyv.
Utolsó (amúgy sosem szoktam pontozni, köszönd azoknak, akik így élik ki magukat):
-nem gondolom, hogy nem kaphatom el. Lehet, hogy elkapom és megdöglöm. De ez az én döntésem, és nem a tankerületé, és nem az aktuális kormányé. És most nem arról van szó, hogy vallom-e Marx-Lenin elveit vagy sem, hanem arról, hogy bejuttatnak valamit a szervezetembe.
DE. Azt kérlek ne jelentsd ki rólam, hogy felelőtlen. Mikor híre-hamva sem volt semmiféle kovidnak, 2018-ban olyan beteg voltam 3 hétig, azt hittem meghalok. Influenza vagy vmi ilyesmi. A háziorvos behívatott, mert nem értette meg, hogy otthon 39,3 fokos lázzal tehetetlenül fetrengek. Amíg utaztam, MASZKOT tettem az arcomra, hogy ne fertőzzem meg a többi emberkét a villamoson, buszon, metrón stb. Akkor így gondolkoztam. Ha bármi tünetem van, azonnal jelentem, betegszabadságot veszek ki és vállalom, hogy a kis szaros 150000 ft-os fizetésem helyett csak 100000-t kapjak, hogy ne adjam át.
Nem én vagyok veszélyes a társadalomra, hanem azok az emberek, akiknek a gyerekei elkottyantják (saját diák): "anyukám azt mondta, hogy nehogy elmondjam, hogy apukám 40 fokos lázzal fekszik otthon és covidos, mert akkor nem jöhetek iskolába". És ehhez hasonlók. Csak a gyerek szerencsére őszinte (és ezeknek az embereknek jogosítványa is van ám).
Azért nem oltatom be magam, mert 30 éves koromra elég sok egészségügyi problémám van. Állami ellátásban kb.reménytelen, úgyhogy most magáorvosokra költök, kivizsgálás alatt vagyok. Ha most azonnal bekapom, befolyásolhatja az eredményimet, nem tudom, hogy a meglévő állapotom lett rosszabb, vagy oltás-tünet, de több ismerősömnek lett izületi problémája, nekem pedig ez az egyik fő gondom (egyikük trombózist is kapott). Lehet, hogy nem lenne semmi. De ha igen, lehet, hogy egy életre megnyomorodnék fiatalon. Ha bennem van, már nincs visszaút.
Gondolj például az azbesztre, az volt a legtökéletesebb szigetelő anyag, egészen addig, amíg.
Nincs tévém, nincs rádióm, nem hagyom, hogy a média folyamatosan kimossa az agyamat, ennyi. Lenyelem a korlátozásokat, pedig 2 éve nem utazhatok, nem mehetek koncetre, nem láthatom a szüleim csak évente 1-2x, de azért nagykorú vagyok és szeretnék rendelkezni a saját testem fölött. Remélem érthető.
18-as. Elképesztően önző és egocentrikus világnézeted van.
Ez nem annyiról szól sajnos, hogy nem adatom be, mert az én döntésem, hogy megdöglök-e, vagy sem. Nagy eséllyel nem fogsz megdögleni se így, se úgy. Igen, meg lehet fertőződni. Igen, át is adhatod. De nagyságrendekkel kisebb eséllyel kerülsz kórházba. És itt a lényeg.
Igen, tudom, itt soha senki sem volt még beteg életében, mert giga-meg immunrendszere van. Aztán mégis tele van a kórház oltatlan emberekkel (vannak országok, ahol erről kiadják a statisztikát). És még csak nem is ez a legnagyobb baj, hanem az önzőség, hogy azt hiszed, hogy ez annyiról szól, hogy "az én testem, nem adatok be akármit".
Egy lépéssel kéne hátrébb lépni, és akkor látszana az egészségügyisek túlhajtott tempója (nem, nem kacsa, van egészségügyis rokonom). De ha ezt is letojja valaki, akkor abba gondoljon bele, hogyha neki, vagy a családjának lesz neadjisten' valami baja, de be kellett zárni a sebészetet, kardiológiát, vagy akármit és 2 várossal arrébb is csak a közvetlen életveszélyes esetekkel foglalkoznak, akkor baromira visszanyalt a fagyi.
Erre kéne gondolni, nem ráparázni arra, hogy veszélyes-e a covid vagy sem. Van élsportoló ismerősöm, aki 1,5 hónapig volt mesterséges kómában a covid miatt, én meg a gyenge immunrendszeremmel (kevés alvás, stressz, stb.) 2 év alatt nem kaptam el. Nem lehetsz biztos benne, hogyha elkapod, akkor otthon lábon kihordod.
Abban egyetértek, hogy ez a "titkolózás" is marha veszélyes. Sajnos nekem is volt ismerősöm aki totál rosszul volt, de azért nem ment el teszteltetni, mert várta haza külföldről a barátnőjét és nem akarta, hogy karanténba tegyék...ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!