Kiadta nekem az albérletet a néni,aki pedagógus volt, mondtam hogy nekem is ezt ajánlották ismerősök de mondtam hogy sajnos alulfizetett szakma.Ezzel most rossz pontot szerezhettem?
#2 [Csóré Béla]
Lenézed azokat, akik megtanítottak téged is írni, olvasni?
.
A kérdésre:
A tanító/tanár mindig a "nemzet napszámosa" volt, pedig rajtuk sok múlik, hogy milyen lesz a következő nemzedék.
Az elsős tanítónéni/tanítóbácsi nélkül egyetlen műszaki végzettségű szaki sem lenne, mert írni/olvasni/számolni nekik fokozottan szükséges.
.
Kérdező, jól teszed, ha nem lesz belőled tanár, mert ahhoz, hogy az lehess, ELHIVATOTTSÁG szükséges.
Bélának annyiból igaza van, hogy én is emlékszem, hogy amikor felvételiztem majd' 20 éve, akkor valóban a tanári szakokra nagyon alacsony pontszámmal be lehetett kerülni, a tanítói szakokra pedig gyakorlatilag szín 2-essel is. Akkoriban a 120 pontos rendszer volt, még osztatlan képzésben, és ezek olyan 70-80 körül. BME villamosmérnök, amire akkor jelentkeztem, az 114 volt. Valóban voltak, akik rossz tanulók voltak, és azért mentek oda, mert oda tudtak bejutni.
Hogy ez helyes vagy nem, mennyire tendencia vagy mennyire az ezredforduló időszakára jellemző, azon lehet filozofálni, hogy így volt akkor, az fix tény.
Fix tény, hogy 2006-ban 120 ponttal jutottam be alapképzésre, ami után még elvégeztem a mesterképzést, hogy taníthassak. Akkor 144 pont volt a maximum, amit össze lehetett szedni a felvételi eljárásban.
Mégis, mit bizonyít ez? Őszintén kérdezem.
Hányan buknak ki tanárképzőről is, hányan buknak ki mérnökképzésből? Mit jelent egy felvételi pontszám, mit determinál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!