Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezik szerelem első látásra?

Hanna S kérdése:

Létezik szerelem első látásra?

Figyelt kérdés
Úgyértve nem csak vonzalomra hanem olyan igazi egy életen át tartó szerelemre gondoltam. Szerintetek ilyen csak a mesékben van?

2021. nov. 2. 11:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
46%
Senior Séf: De mitől roggyan meg a térdünk? Attól mert jól néz ki, vagy van egy olyan kisugárzása. Viszont ez nem szerelem, hanem fizikai vonzódás. Ne keverjük már a kettőt
2021. nov. 3. 12:06
 22/30 anonim ***** válasza:
32%

Igen, van ilyen, de ezt vonzalomnak nevezik.

2021. nov. 3. 12:06
 23/30 Senior Séf ***** válasza:
50%
Nincs igazad, kedves 21-es. És azoknak sincs, akik tagadják a jelenség létét. pusztán azért, mert ők a ménkű nagy, 16 évnyi élettapasztalatukkal nem találkoztak még vele. És ez messze nem csupán szexuális vonzalom! Ne feledjük, a szerelem valójában egy hormon mix, ami elönti, és fél-két évig uralja a paraszimpatikus idegrendszert. Valami (senki sem tudja, mi, talán a bolygóidegre gyakorolt rezgések, vagy a feromonok) hatására beindul a felelős hormonok kiválasztódása, és sehol sincs kőbe vésve, hogy ez csak lassan történhet meg. Balgaság lenne tökfilkónak vélni a költőket, írókat, zenészeket, akik mind találkoztak a "meglátni és megszeretni" effektussal.
2021. nov. 4. 13:22
 24/30 anonim ***** válasza:
32%
Kíváncsi lennék honnan szedted ezt a 16 évet.
2021. nov. 4. 14:02
 25/30 anonim ***** válasza:
39%

Szóval ránéztél egy random emberre az utcán, akinek a nevét se tudtad, azt se tudtad, meg úgy semmit sem róla, de egyből beindult a szerelem hormon termelődése. Aham, persze, én meg a havasi yetit kefélgetem gyengébb napjaimon :D

2021. nov. 4. 14:04
 26/30 anonim ***** válasza:
23%

Benézted, nem 16 éves vagyok. :D

Továbbra is azt mondom, nyilván előfordul hogy valaki nagyon vonzani kezd első látásra, senki nem ezt vonja kétségbe. De ez nem szerelem.

2021. nov. 4. 14:38
 27/30 Senior Séf ***** válasza:
53%

Még mindig ott tartunk, hogy azért tagadjátok a létezését, mert veletek még nem fordult elő.

De még a környezetetekben sem. Nem történt olyan, hogy a példás családapa egyik napról a másikra "megbolondult" és lelépett a bérszámfejtő Gizikével Nem történt olyan, hogy a gyerekeit/munkáját imádó addiktológus főorvos asszony megszökött az osztályán ápolt alkoholista hajóskapitánnyal.

Őszintén szólva a ti korotokban én magam sem hittem benne, vagy legalábbis el sem tudtam képzelni, hogy velem megtörténhet. Alaposan belegondolva a közel 50 felejthető kapcsolat alatt olyan istenigazából még szerelmes sem voltam. Az első házasságom is "jobbat úgysem találok" alapon köttetett, amikor meguntam, hogy hetente mással vagyok egyedül.

A második feleségemet egy konferencia ebédszünetében ismertem meg. Szerdai nap volt. Szombaton összecuccoltunk és azóta (23 éve) is töretlenül imádjuk egymást.

2021. nov. 5. 15:17
 28/30 anonim ***** válasza:
22%

"Nem történt olyan, hogy a példás családapa egyik napról a másikra "megbolondult" és lelépett a bérszámfejtő Gizikével Nem történt olyan, hogy a gyerekeit/munkáját imádó addiktológus főorvos asszony megszökött az osztályán ápolt alkoholista hajóskapitánnyal."

De, történt. Vonzalomnak nevezzük.

"a ti korotokban"

Elárulnád, honnan tudod a korom? :D

"A második feleségemet egy konferencia ebédszünetében ismertem meg. Szerdai nap volt. Szombaton összecuccoltunk és azóta (23 éve) is töretlenül imádjuk egymást."

Igen, van hogy a hirtelen vonzalomnak tényleg jó vége van és szerelem alakul ki belőle. Ezt senki nem vonja kétségbe.

2021. nov. 5. 15:22
 29/30 anonim ***** válasza:
35%
#27: Még mindig ott tartunk, hogy kevered a rendkívül erős vonzalmat a szerelemmel.
2021. nov. 5. 15:51
 30/30 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Érdekes kérdés. Ha szerelem nem is,de egy erős vonzalm/"tetszés" az igen,mindenképp. Amiből már könnyen szerelem lehet.

(Amint megismered)

2021. nov. 24. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!