Miért hívják szervízdíjnak díjnak ha semmit nem kapok belőle?
Pincér vagyok újonnan. Sok ember azért nem ad borravalót, mert az árban benne van a szervízdíj, amit meg is értek, én sem adnék.
De most esett le, hogy én abból semmit nem kapok. Az órabérem ugyanannyi, nem mintha megkapnám azt a 10%ot vagy mennyit amit felszámolnak érte, valójában ez ugyanúgy csak a tulaj zsebébe megy..
Konrétan csak megemeli az árakat és szervízdíjnak hívja, hogy a mi borravalónkat szedje el. Mármint rengetegszer volt, hogy fizetés előtt megkérdezték hogy benne van-e az árban a szervízdíj, és úgy döntötték el adnak borravalót. Azt is megértem, hogyha valaki nem akar adni, nem erről van szó, én csak azt mondom hogy ez a szervizdíj dolog hülyeség . Én eddig azt hittem hogy ebből a pincérek is kapnak valami plusz pénzt.
Szerintetek ez nem kicseszés?
Én nem adok borravalót, a szervízdíj előtt sem adtam, max. nem kértem el a visszajárót, ha jó napom volt. De én sem kapok a munkámért fusi pénzt, és úgy nőttem fel, hogy a szüleimnek sokat kellett spórolni, és ők sem kaptam soha ilyen plusz pénzeket, csak a rendes fizetésüket.
Beszélj a főnökkel, hogy ott hogyan működik, ha új vagy, az is lehet, hogy próbaidő után majd kapsz belőle, ha a régi kollégák sem kapnak, akkor meg nem tisztességes a főnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!