Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelőként mekkora munka...

Autószerelőként mekkora munka díjat kérjek óránként?

Figyelt kérdés

Nem akarom anyagilag nyomorgatni a klienseket, de azért meg is szeretnék élni belöle valamennyire tisztességesen.

Mennyit kérjek a munkámért? Mi lenne a méltányos?

2020. jún. 18. 13:21
1 2
 1/15 D. Brasco ***** válasza:
86%
Biztosan nagyon komoly,jól felkészült,korrekt műhellyel rendelkező,a szakmája minden csínyját-bínyját kitanult szerelő lehetsz,ha neked a gyakorira kell jönni azt megkérdezni mennyi pénzt kérj a munkádért..........
2020. jún. 18. 13:36
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Ezt hogyhogy nem tudod? Ha szerelőként akarsz elhelyezni, nyilván kijártál valami sulit, volt szakmai gyakorlatod.

Kérdésed alapján valahol 0 és 2500 forint közötti óradíjat javasolnék.

2020. jún. 18. 13:54
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Van egy lassan 30 éve szerelő ismerősöm, aki azért kér el óránként kb 2-3000ft-ot, mert minden második autót konkrétan elb.sz

Vagyis nem kis rizikó elvinni hozzá egy autót.

Volt, hogy egy H Astrának a motorját vagy 4x kellett szétszednie.

2020. jún. 18. 14:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen az vagyok. Komoly márkaszervíz szintű műhelyem nincs, és nem is tudok e miatt olyan gyorsan dolgozni, de akinek nem jó az mehet a márka szervízbe, de ott pénzben is többet kérnek el ám egy óra melóért. Most kezdtem csak nemrég a magán vállalkozást ezért kérdeztem, hogy kb. hogy mehet most a munkadíj egy óráért úgy általában. Én is olyan 2000-2500/ órára gondoltam.
2020. jún. 18. 14:54
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Az szerintem nagyon olcsó. Vagy elírtál egy nullát?

Egy nap 16.000 bruttó. Ebből kifizeted az adót, járulékokat. A műhelyt is fenn kell tartani. Áram, fűtés nincs ingyen. Épphogy minimálbér fölött leszel valamivel. Célszerszámok, szoftverek is idővel elavulnak. Egy gyári szintű diagnosztika simán milliós tétel. Ezt is ki kell termelni valamiből.

2020. jún. 18. 15:24
 6/15 anonim ***** válasza:
32%
Én legutóbb az olajcserénél 3900 ft-ot fizettem munkadíjként - mivel kb. fél órát szüttyögött vele a jóember, ez 7800 ft-os óradíjra jön ki, és ez ugye nem a legbonyolultabb tevékenység. Kis vidéki szervíz, 3 jómunkásember volt ott meg egy főnökféle.
2020. jún. 18. 15:50
 7/15 anonim ***** válasza:
37%

Minden megkezdett óra számít.

Persze te biztos gyorsabban megcsináltad volna...

Egy "olajcsere" általában együtt jár az olajszűrő, légszűrőbetét, utastéri pollenszűrő cseréjével is. Amikor beállsz, az olaj és a blokk tűzforró, senki nem akarja magát összeégetni, kicsit hagyják hűlni. Az a fél óra simán összejön, ha összeadsz minden műveletet.

De tudod mit, legközelebb béreld ki az egyik "szereld magad" állást 2500-ért, aztán mutasd meg, hogy kell kicserélni negyed óra alatt. Csak ne lepődj meg, amikor szólnak, mert megy az idő, hogy mindjárt kezdődik a második órád...

2020. jún. 18. 16:55
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező:

Csinálj egy táblázatot! Mennyi a helyiség bérleti díja? Hány munkaórára szeretnéd szétdobni havonta? Mennyi a szerszámaid amortizációja munkaórára vetítve? Amennyiért vetted / tervezett élettartam, belekalkulálva a törést, elvesztést, egyebet. Ugyanezt számold ki az egyéb eszközökre is, illetve találj ki ennek alapján árat a hibakód olvasásra, diagnosztikára.

Ha ez mind megvan, akkor tudod, mennyit kell kérni ahhoz, hogy nullán legyél. Ehhez csapd hozzá azt az összeget, amit keresni szeretnél óránként, hozzászámolva a közterheket (SZJA, TB, és még egy párféle állami rablás). Aztán a végén egy akkora szám fog kijönni, amit egy kezdőként szüttyögő szerelő munkájáért senki nem fog kifizetni.

2020. jún. 18. 17:05
 9/15 anonim ***** válasza:
95%

Még annyit hogy manapság egy kis "sufni" kategóriás, de felszerelt műhely kér 5-6000 Ft-t, egy márkaszervíz 10-12000-ől indul.

2500-ból konkrétan éhenhalsz, mert a műhely bérlete és rezsije nem jön meg.

2020. jún. 18. 17:06
 10/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha ilyet kell kérdezned, inkább neked kéne fizetned hogy hozzá nyúlhass mások autóihoz.

Autószerelő... Köhög a bolha.

2020. jún. 18. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!