Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vagyok hülye ha egy...

Miért vagyok hülye ha egy kétféle képpen értelmezhető kérdést nem egy féle képpen válaszolok meg?

Figyelt kérdés

Két példát mondok:

1: mi a kakukktolyás? Arany, Petőfi, Ezüst. Lehet az ezüst a kakukktolyás, ha a költőkre gondolunk. Lehet Petőfi a kakukktolyás ha a fémekre gondolunk. Ezt levezettem a tanárnak és én voltam a hülye. Nem értem miért?

2: a matektanárom megkérdezte, hogy voltam-e az előző órán. Én mondtam, hogy nem, tegnap még nem voltam suliban (beteg voltam). Erre mindenki elkezdett kuncogni, a tanár meg (nem mondta ki) leidiótázott és azt mondta, hogy ő a mai előző órára gondolt. Tehát 5. órán ültünk és ő a 4. órára gondolt ami más tantárgy.

Mégis honnan kéne tudnom, hogy mire gondol? Tényleg én vagyok a hülye, ha előző óra alatt az előző MATEK órára gondolok?

Annyira nem értem. Hogy lehet, hogy másoknak ez egyértelmű?? Hogy lehet, hogy egyértelmű egy kétértelmű kérdés??? Komolyan nem értem. És nem, nem irodalom órán voltunk, hogy témához kapcsolódjon, hanem Fizika órán.

2021. okt. 31. 23:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Hát én is sok mindent máshogyan (számomra egyértelműen)értelmezek.

1 nel tök igazad volt amúgy,csak itt ugye a tantárgyhoz kapcsolódott a kérdés.

2 nel meg teljesen igazad volt. Meg amúgy miért ne lettel volna előző órán ott?? Ezt nem értem.

Szóval emiatt ne erezd magad rosszul.

Az,meg,hogy vannak dolgok,amiket Te máshogy látsz,másképp értelmezel,az inkább előny tud lenni:l Lásd,én jelenleg ezt használom ki matekból az egytemen.

2021. okt. 31. 23:31
 2/13 anonim ***** válasza:
*előny tud lenni utan véletlenül van l betű,az :)
2021. okt. 31. 23:33
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

TOJÁS!!!

1. Tulajdonnevek vannak a listán, NAGY KEZDŐBETŰVEL

2021. okt. 31. 23:39
 4/13 A kérdező kommentje:
De még mindig nem értem. Mindig is azt kérdezték a tanárok, hogy "mit vettünk előző órán". nylván a tantágy előző órájára gondol. Mit érdekli egy matektanárt, hogy ott voltam-e az előtte lévő Irodalom órán.
2021. okt. 31. 23:55
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Arany, Petőfi, ezüst.

Az Arany nyilván Arany Jánost jelenti, mivel nagybetűvel van. Az ezüst feltehetően kisbetűvel volt, és a nemesfémet jelöli. Pont azért lett az ezüst odaírva harmadik lehetőségnek, mert az Aranyról lehet rá asszociálni. Így akár lehetne becsapós is a kérdés, de a körülményekből annyira egyértelmű a válasz, hogy butaság az ezüstre gondolni megoldásként. Pont ez lenne a lényeg a feladatban, hogy a logikáddal kiszűrd, hogy az egyik, helyesnek tűnő megoldás miért nem lehet helyes.

A matektanáros esetben valószínűleg volt a szövegkörnyezetben vagy a helyzetben valami, ami egyértelműsítette, hogy a tanár melyik "előző órára" gondol, ezért értették a többiek. Csak talán te nem figyeltél oda.

2021. nov. 1. 07:43
 6/13 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Ha az arany és az ezüst is kisbetűvel volt, és csak a Petőfi naggyal, akkor Petőfi volt a kakukktojás, mert ő költő, a másik kettő meg fém.
2021. nov. 1. 07:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Olyan ez, mint IQ tesztnél a melyik ábrával folytatódik a sor feladatok. Megmagyarázhatod, hogy szerinted miért azzal, de attól nem lesz jó a megoldásod. A helyes megoldás a kontextus és a mintázat felismeréséből egyértelműen adódik, a többi csak belemagyarázás. Az első példádnál miért gondolnál fémekre irodalom óra keretén belül? Miért gondolnál költőkre kémián?
2021. nov. 1. 08:35
 8/13 A kérdező kommentje:

7-es. Fizika :)

mindegyik nagy betűvel volt. Az élet nem ilyen, hogy majd a kontextus eldönti. :D attól még jó mindkét megoldás.

2021. nov. 1. 12:56
 9/13 A kérdező kommentje:
5-ös. feltehetően. miből gondoltad? én nagy betűvel irtam. Mindhárom nagy betű
2021. nov. 1. 12:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Fizika órán is egyértelmű a kontextus. Lehet, hogy tényleg veled van a baj...
2021. nov. 1. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!