Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak nekem jönnek be az orvos...

Csak nekem jönnek be az orvos pasik?

Figyelt kérdés
Tetszik az intelligenciájuk és valahogy mindegyik olyan jól néz ki. Ezzel csak én vagyok így vagy másik is ilyen bolondok mint én😂

2021. okt. 31. 19:58
1 2
 11/17 Fave válasza:
37%
Az a baj az orvosokkal, hogy hogy a képzelt felsőbbrendűségük nem szakmai tudással, hanem pénzéhességgel párosul. Régen talán más volt a helyzet, akkor az egyetemet sem lehetett ilyen könnyen végigpuskázni, de mára nagyon felhígult az orvostársadalom, és az a néhány elhivatott és tehetséges ember (mert elhiszem, hogy ilyenek is vannak) sajnos elveszik közöttük. Plusz, nőként nem tudom, mi vonzó van abban, ha a párod beteg emberek között van egész nap, turkál bennük stb. De ha ilyesmi logika alapján gondolkodunk, hogy a "segítő szándék" a vonzó, akkor már sokkal inkább a mentősök vagy tűzoltók érdemelnék meg szerintem, akik valóban, és sokkal közvetlenebbül mentenek életeket - és még csak nem is kezdenek közben nevetséges kis köpcös isteneket játszani.
2021. nov. 3. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó az, hogy nem szimpatikus egy orvos az egy dolog. Az amit a puskázásról hadoválsz viszont rágalom. Arról nem is beszélve, hogy orvosin a vizsgák 80 százaléka szóbeli. Ott hogyan is puskázol?!
2021. nov. 3. 16:10
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Melyik orvosi egyetemre jártál, milyen tapasztalat alapozza meg az állításaidat? És ha ilyen könnyű végigpuskázni, de ennyire jól fizető szakma, miért nem hemzsegünk már az orvosoktól?:)

Ja, hogy "az élet iskolája, ahol Isten a tanár" könnyebb? Érdekes, az ilyen "nem tudnak azok semmit, meg különben is nem nehéz az" hozzászólások nem a phd-s végzettségűektől jönnek... Akiknek az alacsony végzettség mellett még alacsony IQ és EQ is befigyel. De nem baj, attól még hogy te nem tiszteled a munkáját és a tudását, attól ő még ugyanúgy el fog látni, 6 + 3< év tudással, 8-12 órás műszakokban. Sőt, ha kell neked egy akut műtét ami olyan nehéz hogy csak ő tudja megoldani, bejön hajnal ötkor is szabi alatt és megmenti az életedet.

2021. nov. 3. 16:21
 14/17 Bratilla ***** válasza:
49%
Látod, kérdező, ezek még sértődősek is. :D
2021. nov. 3. 18:46
 15/17 Fave válasza:
14%

"Érdekes, az ilyen "nem tudnak azok semmit, meg különben is nem nehéz az" hozzászólások nem a phd-s végzettségűektől jönnek..."

Valóban nincs, de már folyamatban van. :) Onnantól, hogy megvan a fokozat, már legitim lesz a véleményem?

"Akiknek az alacsony végzettség mellett még alacsony IQ és EQ is befigyel."

Nem tartom különösebben alacsonynak egyiket sem, és szerintem te is csak azért dobálózol velük, mert nem tetszik a hozzászólásom. De egy anonim fórumon aaaannyira kár személyeskedni. :)

"... milyen tapasztalat alapozza meg az állításaidat?"

Éppen az a rengeteg negatív tapasztalat, amit a hős, életmentő, önzetlen stb. orvosok okoztak. Amíg rendelési idő alatt sem biztosítanak megfelelő ellátást, de még csak empátiát sem, ne vicceljünk olyasmikkel, hogy a szabadságuk alatt, hajnalban, színtiszta hivatástudatból rohannak majd megmenteni az életemet (vagy bárki másét).

A puskázás kapcsán meg csak annyit, hogy olvasgasd akár ezt a fórumot, akár másikat, ahol a hallgatók, köztük ÁOK-osok is, egymásnak javasolnak praktikákat a különféle demókhoz, az okostelefonoktól egészen a csador teleragasztásáig. :)

"És ha ilyen könnyű végigpuskázni, de ennyire jól fizető szakma, miért nem hemzsegünk már az orvosoktól?"

Egyrészt nem annyira jól fizető szakma, másrészt kell hozzá egyfajta gyomor, ami lehetővé teszi, hogy pl. a boncolási gyakorlatról ne fordulj ki. Ha valakit nem vonz ez a világ, nincs hozzá gusztusa, az miért is erőltetné? Attól, hogy valaki nem orvosira jár, még nem (feltétlenül) hülye.

Egyébként, mindennek ellenére, amiket leírtam, őszintén remélem, hogy egyszer majd pozitívan fogok csalódni, és megváltozik a véleményem az orvostársadalomról. Ezidáig viszont nem adtak okot arra, hogy hajszálnyival is jobban tiszteljem őket, mint bármely más szakma képviselőit, sőt, a klinikákon és kórházakban tapasztalt hozzáállásuk - az eredeti kérdéshez visszatérve - inkább váltott ki belőlem undort, mint vonzalmat. :D

2021. nov. 3. 20:07
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Már bocs, de aki az angol programos muszlim idiótákra alapozza a véleményét arra nem tudok mit mondani.
2021. nov. 4. 09:32
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Aki kórterembe fekszik ahhoz bejönnek. Én magánrendelésre járok, ott nem ők jönnek be, hanem én szoktam bemenni.
2022. jan. 26. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!