Csak nekem jönnek be az orvos pasik?
"Tetszik az intelligenciájuk és valahogy mindegyik olyan jól néz ki."
Hűha, nagyon kevés orvost láthattál, emberi mivoltukat, személyiségüket, intelligenciájukat meg pláne alig ismerheted. Feltehetően a fehér köpeny látványa kelti benned ezeket az érzéseket. Én 24 évig dolgoztam orvosokkal teli közegben és a családtagok és ismerősök között is van orvos. Nem az intelligencia jellemző rájuk, inkább a felsőbbrendűség éreztetésének gyakorlata, nem is igazán a szakmai tudás, mert ahhoz is erős kétségek férnek, hanem az "élet és halál urai vagyok" kimondatlan sugárzása, miközben egyik jeles háziorvos képviselőjük kis híján eltett láb alól pár éve.
Az iskolázottság nem intelligencia!!!
A diploma, stb. csak a jobb memóriát bizonyítja, a bemagolási képességet, de attól még simán lehet érzelmi analfabéta, lúzer, senkiházi szar...
Látszik, kérdező, hogy te sem a legélesebb kés vagy.
Mindjárt jönnek az "attól hogy ki tudott járni egy iskolát még lehet hülye" dumák. A képzettség igenis sokat elárul egy emberről. Ambíciók, élethez való hozzáállás, kitartás és újrakezdés, hivatástudat, és még sorolhatnám. Ez nem csak egy papír. Ez egy egyik legnehezebb dolog amit tanulni lehet. De persze a Dunning-Kruger pozitív emberek nem értik ennek a mélységét. Na mindegy is.
A kérdésedre válaszolva én is észrevettem hogy nagyon sok jó pasi és nő van köztük. Engem az indít be mikor különösen kiszolgáltatott vagyok nekik (pl covid teszt elvégzése úgy hogy nehogy hányjak mert attól rettegek).
De egyébként az egyenruha-fétis vagy hogy mondjam elég gyakori, nyugi nornális vagy. Csak vannak akik a fehér köpenyt kedvelik, mások meg mondjuk a rendőr ruhát.
Nekem is, de szintén fétis.
Ugyanúgy tetszenek a tanárok, oktatók, stb., akiknek valahogy alárendelt vagyok.
4 orvos van a családomban, kb. mindegyikben vannak nárcisztikus vonások. Kettő totál egóból tolja, tök mindegy, mit mond a beteg. Barátnőmet az orvos férje kikészítette, hajszálon múlt, hogy a nő nem a pszichiátrián kötött ki.
Egy fokkal sem jobbak, mint bárki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!