A fiatalok körében milyen nevek népszerűek?
Manapság sok újszülött kap modern neveket, mint a Nátán, Benett, Nolen, Mira, Nara, Lilien, stb. és a fiúknál a régi magyar nevek, mint a Zétény, Kende, Hunor, stb. is népszerűek.
Kíváncsi vagyok, hogy a fiatalabbaknak tetszenek-e az ilyen és ehhez hasonló nevek és fogják-e követni ezt az irányvonalt.
Mindenkinek más tetszik. Nekem nem jönnek be az ilyen modern tömegnevek.
Pár barátnőmmel épp múltkor beszélgettünk arról ki hogy hívná a gyerekét, ezeket a neveket soroltuk:Sára, Viktor, Róbert, Andor, Henriett, Stella, Róza, Emil, Lívia
Egyelőre még nem tervezek gyereket, de sokat gondolkodtam neveken, főleg mert a sajátomat nem szeretem és mindenképp másikat szeretnék.Ennek kapcsán eldöntöttem, hogy ha egyszer gyerekem lesz biztos nem valami "hú de egyedi" nevet adok neki. Inkább valami "átlagos", ami miatt nem fogják egész életében piszkálni (szóval nem Fahéj, Gyömbér meg hasonlók), könnyen leírható, lehet becézni. pl. fiúnak: Balázs, Máté, Levente, Kristóf. Lánynak: Vivien, Tamara, Adél, Gabriella
A magyarosított nevek egyáltalán nem tetszenek, mert csak magyar helyesírás szerint lehet írni, pl.: Dzsindzser, Dzsesszika
Az összevont nevek funkcióját nem teljesen értem pl.: Annaszofi. Adminisztrációnál van rá esély, hogy elírják, ami bonyodalmakhoz vezethet. Ugyanez a helyzet a második névvel is. Ha valaki nem használja és nem írja be hivatalos dolgokhoz, de a személyijén rajta van, szintén nem szerencsés helyzet.
Van néhány név, ami számomra öreges hangzású pl.: Jenő, Béla, Margit, Erzsébet. Ilyen neveket nem igazán adnék a gyerekemnek, ha egyszer lesz.
26 vagyok, de nekem még nem aktuális a gyerek, szóval válaszolok.
A felsoroltak közül tetszik a Nara és a Lilien, Kende, Hunor.
Ezek mellett az alábbi neveket adnám:
- Lány: Hanna, Laura, Liliána, Nóra, Eszter, Fanni
- Fiú: Gergő, Dániel, Zsolt
Nekem mindegy milyen a név eredete csak ne legyen ilyen "jaj de nagyon cuki kis név semmi karizmatikusság nincsen benne" kategória.
pl: Lili, Fanni, Málna, Kitti tipusú nevek hanyagolva.
Amúgy a Fanni névre visszatérve, nem tudom, hogy azok akik így nevezik el a gyereküket azoknak nem jutott még eszükbe a fanszőr?
Már elnézést de így megszivatni egy szegény gyereket.
Egyik ismerősöm is ezért utálja a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!