Más is izgul az egyetemi prezentációk előtt? Hogy küzdjem le?
Gyülölöm a bemutatókat, főleg akkor, amikor egyedül kell bemutassak. Már előtte 2-3 nappal tiszta ideg vagyok, hogy én jövök sorra, még azon is rágódom, hogy hogyan kezdjek bele a prezentációba, mi van ha elakad a hangom.. félek, hogy mások látják rajtam ezt a szorongást vagy észreveszik minden hibámat..mire jó egyébként ez a sok bemutató? Ezzel akarnak kínozni minket a tanárok? :D Mivel tudnám ezt a szorongást csökkenteni?Mert már úgy érzem, hogy ez nem az egészséges kategóriába tartozik.
Már mesteris vagyok, de ez alatt az 5 évi egyetemi lét alatt sem sikerült leküzdjem ezt a rettegést a bemutatóktól..
Mit akarnak a tanárok..? Például azt, hogy megtanulj prezentálni!
Szinte minden munkakörben kelleni fog prezentálni időnként. Én folyamatokkal dolgoztam, heti szinten el kellett magyaráznom, hogy hol a gond/mit akarok változtatni (=egy prezentációval).
A bátyám IT-s, ő is állandóan előad, kollégáknak, ügyfeleknek.
Unokatesóm kutató, őneki is el kell magyaráznia, hogy min szeretne dolgozni, stb
Egyetemen/fősikolán mindenkiből extrovertált vezetőt akarnak faragni. Ez nem mindenkinek való, én többek között ezért is hagytam abba annó az egyetemet, mert rengeteget kellett prezentálni. Nem nekem való ez a dolog, én megmaradok beosztottként. Csendben a háttérben.
Ha neked egyébként minden téren megvan az adottságod, hogy magas beosztásban helyt tudj majd állni, akkor valahogy pedig le kell küzdened az erős szorongást, emiatt te nehogy feladd.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :) nekem is az az egyik módszerem a felkészülésre, hogy itthon felmondom néhányszor a szövegemet, így nem lesz új amikor oda állok a többiek elé..
régen próbálkoztam gyógynövényes nyúgtatókkal, illetve nyugtató teákkal is, de semmit nem segítettek :D legalábbis nekem.. ugyanúgy éreztem magam utána..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!